Terug naar Laat je iPhone en Apple Watch met elkaar matchen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Laat je iPhone en Apple Watch met elkaar matchen

Door Laura Grootaarts15 november 2022 09:003 min. leestijd0

In iOS 16 kun je alle kanten op met het personaliseren van je vergrendelscherm. En als je dan toch druk bezig bent met het inrichten hiervan, neem dan ook eens de tijd om het af te stemmen op de wijzerplaat van je Apple Watch. Er zijn heel wat standaard wijzerplaten en achtergronden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en dus je iPhone en Apple Watch met elkaar laten matchen. En anders kun je met een beetje moeite een toffe match maken. Wij laten wat voorbeelden zien.

iPhone Apple Watch matchen


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

iPhone & Apple Watch matchen

Sinds iOS 16 is er een complete bibliotheek met achtergronden voor je iPhone. Ga naar ‘Instellingen>Achtergrond>Voeg nieuwe achtergrond toe’ en je ziet alle opties die Apple voor je heeft klaargezet. Tik je op een achtergrond of op een van de categorie-knoppen bovenin, dan krijg je in veel gevallen nog extra opties om deze verder te finetunen. Deze opties zijn afhankelijk van de gekozen achtergrond.

Wijzerplaten voor je Apple Watch kies je het gemakkelijkst via je iPhone. Open de app Watch en open dan het paneel Wijzerplaten – hier vind je alle opties. Klik op een variant en je krijgt nog extra opties.

Op je Watch kun je tientallen wijzerplaten bewaren. Ook op je iPhone kun je nu verschillende vergrendelschermen opslaan. Je hoeft je setjes dus niet steeds opnieuw samen te stellen.

1 Zon

iPhone Apple Watch matchen

Kies op je iPhone bovenin voor Astronomie. Je ziet dan de aarde, en als je iets naar rechts veegt, ­‘Aardedetails’. Voor je Apple Watch heb je de bijbehorende wijzerplaat, ook onder het kopje Astronomie.

Is het Astronomie-vergrendelscherm nergens te vinden? Mogelijk is je iPhone te oud: op de iPhone 8 (Plus) en iPhone X wordt de achtergrond niet ondersteund.

2 Maan

iPhone Apple Watch matchen

Veeg je nog verder onder Astronomie, dan zie je de maan of een compleet zonnestelsel. Ook voor de Apple Watch vind je perfect matchende wijzerplaten onder het kopje Astronomie.

3 Pride

iPhone Apple Watch matchen

Onder het kopje Verzamelingen vind je op je iPhone deze vrolijke regenboog mét diepte-effect – veeg voor diverse achtergrondkleuren. Deze past uitstekend bij de ‘Pride digitaal’-wijzerplaat.

4 Pan-Afrikaanse vlag

iPhone Apple Watch matchen

Ook onder Verzamelingen: de Pan-Afrikaanse vlag. Op de Apple Watch vind je zijn evenknie onder het kopje Unity. Valt overigens ook best goed in de smaak bij de gemiddelde NEC-fan, maar dat terzijde.

5 Emoji

iPhone Apple Watch matchen

Een emoji-vergrendelscherm is helemaal hip. Vergeet niet horizontaal over het scherm te vegen voor wilde patronen. Kies emoji’s die passen bij de personages van de Memoji-wijzerplaat op de Watch.

6 Kleur

matchen

Kies rechts bovenin bij de achtergronden voor Kleur. Veeg horizontaal over het scherm voor een ‘effen’ variant. Pak dan de wijzerplaat ‘Kleur’: kies een kleur die er mooi bij past of juist hevig contrasteert.

7 Zelfde foto

matchen

Open een mooie foto, tik op het Deel-icoon en op ‘Gebruik als achtergrond’. Tik dan bij dezelfde foto opnieuw op het Deel-icoon en dan op ‘Maak wijzerplaat aan’. Doorloop de stappen in het scherm.

8 Kleurverloop

matchen

De nieuwe Modulair-­wijzerplaat heeft verschillende fraaie kleurverloopjes. De ­iPhone-achtergrond Kleur ook. Speel een beetje met de kleursliders om de boel op elkaar af te stemmen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar