Terug naar iTip: Controleer welke apps binnenkort niet meer werken op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Controleer welke apps binnenkort niet meer werken op je Mac

Door Koen van Ekeren28 februari 2018 14:362 min. leestijd1

De opvolger van macOS High Sierra ondersteunt niet langer de verouderde 32-bits apps op je Mac. Dit betekent dat een aantal apps op je Mac binnenkort niet werken. Ben je benieuwd welke apps dat zijn? Lees dan deze iTip.

32-bits apps verdwijnen

Welke apps zijn 32-bits?

Er is een manier om de volledige lijst met geïnstalleerde apps te zien die nog op 32-bits draaien:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  1. Klik in de linkerbovenhoek op het Apple-logo en kies ‘Over deze Mac>Systeemoverzicht’.
  2. Scrol aan de linkerkant naar beneden tot je ‘Software’ ziet en klik daaronder op ‘Programma’s.
  3. De uiterst rechtse kolom, onder ’64-bits (Intel)’ geeft weer welke apps op 64-bits draaien. Staat er ‘nee’? Dan is hij alleen 32-bits.

Om de apps te rangschikken op het aantal bits, klik je op ’64-bits (Intel)’. Apps waarbij ‘nee’ staat aangegeven werken voorlopig wel, maar mogelijk duurt dat niet lang meer. Wellicht is het handig om dan alvast naar alternatieve opties te kijken.

32-bits apps verdwijnen

Het is overigens nog niet helemaal zeker dat Apple de 32-bits apps volledig schrapt. Het kan ook zijn dat ze bij een nieuwe versie van macOS nog beschikbaar zijn, maar ze niet optimaal functioneren.

Dit lijkt alleen niet waarschijnlijk. Bij iOS 11 worden 32-bits apps al niet meer ondersteund en daar is het niet mogelijk om de betreffende apps op te starten. Het ziet ernaar uit dat Apple voor macOS dezelfde werkwijze hanteert.

macOS High Sierra 10.13.4

Eerder bracht Apple de bèta uit van macOS High Sierra 10.13.4. Wanneer je daarin een verouderde app opent, ontvang je een melding waarin staat dat deze niet geschikt is voor toekomstige macOS-versies. macOS High Sierra 10.13.4 verschijnt dit najaar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Danny
Lezer
Danny

Best bij je oude versie blijven, Apple doet niet liever dan zijn klanten het moeilijk maken … Ben de laatste 2 jaar dik ontgoocheld over Apple, heb nog wel een Mac (el capitan) maar mijn iPhone heb ik veranderd naar een samsung s9plus, waarover ik veel meer tevreden ben. Dag Apple, eens was je HET voor mij, maar dat is voorbij…