Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp heeft eindelijk een donkere modus (en zo activeer je die)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

WhatsApp heeft vanaf vandaag een donkere modus. ‘Het is ontworpen om vermoeide ogen te verminderen in omgevingen met weinig licht’, zo kondigt WhatsApp de nieuwe functie aan op zijn blog. Maar het ziet er ook heel chic uit, en als je een iPhone hebt met een oled-scherm bespaar je bovendien op je accu!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp donkere modus

whatsapp donkere modus

In WhatsApp zelf zul je tevergeefs zoeken naar een knop of schakelaar waarmee je de donkere modus activeert. Het donkere thema in WhatsApp is geen instelling binnen de app zelf. Het hangt samen met de instellingen van je iPhone. Staat die in donkere modus? Dan staat gaat WhatsApp automatisch ook op zwart. Staat je iPhone op Licht, dan heeft ook WhatsApp weer de oude vertrouwde looks. Zo schakel je de donkere modus in:

  • Open de app Instellingen
  • Tik op ‘Beeldscherm en helderheid’.
  • Selecteer ‘Donker’ en open WhatsApp om het resultaat te zien.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een andere manier is via het Bedieningspaneel: duw hierin wat langer of harder op de balk met het zonnetje en er verschijnt linksonder een knop voor het activeren van de donkere modus. Gebeurt er niets? Controleer dan even of je de app wel hebt bijgewerkt naar de meest recente versie.

Voor een optimaal effect raden we je aan om in WhatsApp voor een donkere chat-achtergrond te kiezen. Want anders dan bij de achtergronden van je thuisscherm, verandert in WhatsApp de kleur niet mee. Met een witte of lichte achtergrond heb je nog maar weinig aan het donkere thema. Ga voor het aanpassen van de achtergrond in WhatsApp naar ‘Instellingen>Chats>Achtergrond’.

WhatsApp zelf heeft een enigszins overdreven video gemaakt waarin ze laten zien waarom er bijna niet te leven is met alleen de lichte modus:

https://youtu.be/DoPYlgsEKvk