Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Welke AirPods heb ik? Zo onderscheid je alle modellen!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Diverse Airpods

Je hebt een setje AirPods, maar weet niet welke. Dat is ook niet zo heel gek, want Apple heeft inmiddels vijf varianten uitgebracht. En sommige zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. In dit artikel laten we je zien hoe je je AirPods kunt identificeren.

Lees verder na de advertentie

Welke AirPods zijn er?

Apple heeft sinds 2017 vijf AirPods uitgebracht. Zes eigenlijk, als je je bedenkt dat de tweede generatie AirPods er in twee varianten was. Dit is de complete lijst. Hieronder bespreken we hoe je ze qua uiterlijk uit elkaar kunt houden.

  • AirPods 1e generatie (2017)
  • AirPods 2e generatie (met of zonder draadloos opladen) (2019)
  • AirPods 3e generatie (2021)
  • AirPods Pro (2019)
  • AirPods Max (2020)

Welke AirPods heb ik?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In dit artikel laten we je zien hoe je je AirPods kunt herkennen aan de hand van het uiterlijk. Kom je er aan de hand van de omschrijving en de afbeeldingen toch niet helemaal uit? Dan geven we je ook nog een tweede identificatiemethode, namelijk het modelnummer.

AirPods 1 en AirPods 2

De AirPods 1 en 2 hebben beide een smal en lang oplaaddoosje. Wat is het verschil tussen de AirPods 1 en AirPods 2? Dat is lastig. We beginnen met de gemakkelijkste variant:

AirPods 2

Heb je een oplaadcase met een lampje voorop, zoals hierboven? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk de AirPods 2. En ook meteen een bijzondere variant van de AirPods 2: namelijk de draadloze oplaadcase. Die kun je opladen met een Qi-oplaadmatje. Toch zit er een addertje onder het gras: deze oplaadcase was los verkrijgbaar en werkt ook in combinatie met de AirPods 1.

release AirPods 2

Het wordt nog lastigerer als je de ‘AirPods 1’ of ‘AirPods 2 zonder draadloos opladen’ hebt. Die delen namelijk dezelfde case, met een lampje aan de binnenzijde zoals hierboven. Je merkt het verschil dan in het gebruik. Bij de AirPods 1 roep je Siri op door dubbel te tikken op de oortjes. Bij de AirPods 2 reageert Siri ook op het commando ‘Hé Siri’.

Wil je het zeker weten, dan geeft het modelnummer uitsluitsel. Hier komen we zo nog op terug.

AirPods 3

AirPods 3

De AirPods 3 is de nieuwe generatie van de gewone AirPods. Deze is gemakkelijk te onderscheiden van de AirPods 1 & 2: de AirPods 3 heeft een veel breder doosje. Ook zijn de steeltjes van de pods wat korter

Maar … dat doosje en de korte steeltjes lijken dan weer op de AirPods Pro. Wat is het verschil? Het doosje van de AirPods 3 is een stukje smaller dan dat van de AirPods Pro, maar dat zie je natuurlijk alleen maar als je de AirPods Pro bij de hand hebt. Hoe kun je dan het verschil zien tussen de AirPods 3 en de AirPods Pro?

In dit geval kun je beter naar de oortjes zelf kijken: de oortjes van de AirPods 3 hebben, in tegenstelling tot de AirPods Pro, géén rubberen oortips. De zwarte streepjes bovenop zijn wat korter en dikker.

AirPods Pro

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple’s geavanceerde oordopjes met als grootste wapenfeit ruisonderdrukking. Ze hebben het breedste doosje van allemaal. Ze zijn daarmee gemakkelijk te onderscheiden van de AirPods 1 en 2, maar wat lastiger van de AirPods 3. Tótdat je ze uit hun doosje haalt: de AirPods Pro zijn de enige met rubberen oortips en hebben een smal streepje bovenop.

AirPods Max

AirPods Max

Deze is niet heel moeilijk! Dit is de koptelefoon van Apple, die sinds eind vorig jaar in de winkels ligt. In tegenstelling tot alle andere AirPods, is hij bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren.

Waar staat modelnummer AirPods?

Ten slotte laten we je nog zien hoe je je AirPods kunt herkennen aan de hand van het modelnummer. Ieder type heeft namelijk zijn eigen unieke nummer. Klap het doosje van de AirPods open en:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op bluetooth.
  • Zoe je AirPods in de lijst en tik op het i’tje. Hier vind je onder meer het modelnummer.

Lukt het je niet om de AirPods hier tevoorschijn te toveren, bijvoorbeeld omdat je ze niet kunt koppelen, dan vind je het modelnummer ook op de AirPods zelf. Daar heb je dan wel scherpe ogen voor nodig. Het modelnummer staat op de eerste regel van de geprinte tekst op de onderkant van elke AirPod. Bij de AirPods Max vind je het modelnummer in het linkerkussen, maar de Max is natuurlijk zeer herkenbaar.