Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp Verzendlijst: verstuur je bericht in één keer naar meerdere personen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp Storing

Wil je via WhatsApp iedereen een uitnodiging sturen voor bijvoorbeeld je verjaardag of een housewarming? Dan kun je de zoveelste WhatsApp-groep starten, iets waar niemand echt op zit te wachten. Of je stuurt iedereen afzonderlijk een bericht, wat een behoorlijke klus is. De derde – en beste – optie: stuur iedereen tegelijkertijd één en het zelfde bericht via WhatsApp Verzendlijsten.

Lees verder na de advertentie

Massabericht sturen WhatsApp

Met WhatsApp verzendlijsten kun je in één keer een groot aantal mensen precies hetzelfde bericht sturen. Op deze manier kun je tot maar liefst 256 mensen tegelijk bereiken.

In tegenstelling tot bij een groepsgesprek, zijn de berichten individueel: voor de ontvangers zelf lijkt het alsof je 1-op-1 een bericht tikt in hun chat. Ze zien niet dat andere mensen tegelijkertijd precies hetzelfde bericht ontvangen. Een beetje zoals een BCC in de mail. En reageren ze op je bericht? Dan zie alleen jij dat!

Meer van dit soort tips lezen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp verzendlijst maken

Instellingen
1

Instellingen

Open Whatsapp en open de Instellingen rechtsonder. Tik hierin bijna bovenaan op het item ‘Verzendlijsten’ – met het groene megafoon-icoon.

Nieuwe lijst
2

Nieuwe lijst

In het volgende scherm zie je eventueel al eerder aangemaakte verzendlijsten en een korte uitleg. Tik onderaan op ‘Nieuwe lijst’.

Vink aan
3

Vink contacten aan

Tik op de contacten die je aan de verzendlijst wilt toevoegen. De toegevoegde contacten verschijnen bovenin. Klaar? Tik rechtsboven op ‘Maak’.

Typ je bericht
4

Typ je bericht aan iedereen

Je komt nu in een gespreksvenster. Hier kun je direct een bericht typen zoals gewoonlijk en dat versturen naar alle ontvangers! Het bericht dat je verstuurt, belandt in de al bestaande chats.

Verzendlijst WhatsApp komt niet aan?

Er zit één addertje onder het gras bij deze methode: alleen mensen die jouw nummer in hun contactenlijst hebben staan, ontvangen de via verzendlijsten verzonden berichten. Dit check je snel door na het verzenden van je bericht even door je lijst met chats heen te scrollen, je ziet dan meteen of iemand het bericht niet ontvangen heeft. Bovenaan zie je namelijk de chats met mensen die het bericht ontvangen hebben, daaronder volgen je overige chats.

Verzendlijst WhatsApp verwijderen

Wil je de verzendlijst slechts eenmalig gebruiken, dan kun je hem altijd weer weggooien. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Verzendlijsten’. Veeg van rechts naar links over een overbodige verzendlijst om deze te verwijderen.