Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
tips

Snapchat streak weg? Zo krijg je hem weer terug!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Snapchat streak weg


Lees verder na de advertentie

Oh nee, is je Snapchat streak weg? Als je snel genoeg bent, kun je hem weer terughalen. Wees er vlug bij!

Snapchat streak weg

Snapchat streak weg

Snapchat is een app om foto’s en video’s naar je vrienden te sturen. Berichten zijn beperkt zichtbaar: wanneer iemand je kiekje opent en vervolgens weer sluit, kan diegene hem niet opnieuw bekijken. De foto’s en video’s op Snapchat zijn daarom een stuk spontaner dan die op een socialmedia-app als Instagram.

Wanneer jij en een vriend elkaar elke 24 uur een foto of video sturen, onstaat er een zogenaamde Snapchat ‘streak’ (ookwel snapreeks genoemd). Dit herken je aan een vlammetje achter iemands naam. Naast deze vlam staat een cijfer, en die geeft aan hoeveel dagen jullie streak al loopt. Het is dan ook een leuke uitdaging om dit zo lang mogelijk vol te houden. En hoe hoger het getal, hoe teleurstellender het is als je je snapreeks een dagje vergeet en het cijfer verdwijnt.


kooptip

Is je Snapchat streak weg? Geen paniek: je kunt een Snapchat streak herstellen. Hiervoor moet je alleen een aanvraag indienen. Hoe sneller je dit doet, hoe groter de kans dat Snapchat het accepteert en het vlammetje met het cijfer weer terugkeert. De eerste streak die je herstelt is gratis, daarna moet je telkens € 0,99 betalen. Blijf je snapstreaks daarom alsnog goed in de gaten houden!

Snapchat streak herstellen

Voorheen moest je naar een speciale supportpagina van Snapchat om je snapstreak te herstellen, maar tegenwoordig kan dit rechtstreeks in de app. Daardoor is het een stuk eenvoudiger geworden. Een Snapchat streak terughalen werkt als volgt:

  • Open Snapchat op je iPhone.
  • Ga naar ‘Chat’, oftewel de pagina met al je vrienden.
  • Bij degene waarmee je onlangs nog een Snapchat streak had, zie je rechts een knop met ‘Herstel’ of ‘Restore’ staan. Tik hierop.
  • Doorloop de stappen op het scherm om het proces af te ronden. Heb je al eens eerder zo’n aanvraag ingediend, dan moet je dus € 0,99 betalen.

Nu is het afwachten. Meestal ontvang je binnen een paar uur een mail van Snapchat dat je streak is hersteld. In de app keert het vlammetje dan vanzelf weer terug.

Snapchat streak terughalen lukt niet

Zie je de herstel-knop niet? Mogelijk heb je de meest recente versie van de app nog niet geïnstalleerd. Dit controleer je in de App Store: open de app, tik rechtsboven op je profiel en zoek in de lijst onderin naar Snapchat. Tik daar rechts naast op ‘Werk bij’ om de app te updaten.

Staat Snapchat niet in deze lijst? Dan is de app wel up-to-date, en ben je waarschijnlijk te laat om je streak te herstellen. In dat geval kun je via het volgende formulier van Snapchat alsnog proberen een aanvraag in te dienen. Dat wordt duimen!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!