Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Maak een geinige slowmotion-video

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
iPhone XS video


Lees verder na de advertentie

Het maken van een slowmotion-video is echt zo’n feature die hilarische resultaten op kan leveren. Toch wordt die vaak over het hoofd gezien. Zonde, want door stil te staan bij de kleine bewegingen en als het ware de tijd langzamer af te spelen, verschijnt er vrijwel altijd iets prachtigs. Het fladderen van een vogel, een natte hond die zich uitschudt, een kind dat vrolijk van de glijbaan roetsjt. Zo maak je op de iPhone een slowmotion-opname.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Video opnemen

slowmotion video iphone

  • Open de Camera-app en veeg naar rechts tot je bij de slowmotion-modus bent aanbeland. In deze modus schiet de camera extra veel frames per seconde.
  • Tik rechtsboven om te kiezen tussen 120 of 240 frames per seconde. De iPhone speelt video af met 30 frames per seconde. Als je voor 120 frames per seconde kiest, dan kun je de beelden dus afspelen op een kwart van de werkelijke snelheid. Bij 240 wordt het maar liefst een achtste van de werkelijke snelheid.
  • Tik op de rode sluiterknop om de opname te starten. Dit werkt hetzelfde als het opnemen van een gewone video. Staat het moment erop, dan tik je nogmaals op de sluiterknop om de opname te stoppen.

Slowmotion bewerken

slowmotion video iphone


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Na het opnemen, kun je heel precies aangeven wanneer het slowmotion-effect moet starten en eindigen. Zo doe je dat:

  • Open Foto’s, selecteer de video en tik rechtsboven op ‘Wijzig’.
  • Er verschijnen twee balken – een soort tijdlijnen – onder de video. In de bovenste kort je de video in door de hendels aan de zijkanten van de balk te verslepen.
  • Voor de vertraging ga je naar de tweede balk. Waar de streepjes verder uit elkaar staan, speelt de video vertraagd af. Je bepaalt dit heel precies door de twee langste streepjes te verslepen.
  • Ben je tevreden, tik dan op ‘Gereed’. Via ‘Opslaan als nieuw fragment’ wordt er een nieuwe video aan je bibliotheek toegevoegd. Via ‘Bewaar video’ pas je de wijzigingen toe op de huidige video.