Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van


Lees verder na de advertentie

Als je foto’s maakt met flits worden de personen op je foto’s soms vampiers met rode ogen. De flits wordt namelijk gereflecteerd door de bloedvaten op het netvlies. Zo maak je de rode pupillen weer zwart met het programma Foto’s op de Mac.

1. Foto’s met flits

Rode ogen foto verwijderen

Rode ogen ontstaan alleen bij foto’s die met flits gemaakt zijn. Maak daarom een slim album via ‘Archief>Nieuw slim album’ met als voorwaarde ‘Flits’ ‘wel geflitst’.

2. Nog specifieker

Rode ogen foto verwijderen


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maak het eventueel nog specifieker door bepaalde personen als vereiste voorwaarde toe te voegen. Meerdere personen tegelijk werkt niet, omdat je dan nooit aan alle voorwaarden kunt voldoen.

3. Bewerk foto’s met rode ogen

Rode ogen foto verwijderen

Nu heb je dus een album met alleen maar foto’s met potentieel rode ogen erop. Zoek er eentje waarop rode ogen te zien zijn en open de foto in de Bewerk-weergave.

4. Automatisch rode ogen foto verwijderen

Rode ogen foto verwijderen

Klik op de knop met het oog (of toets E in) om de rode-ogencorrectie te activeren. Met de knop ‘Automatisch’ rechtsonder worden de rode ogen automatisch verwijderd.

5. Zelf doen

Rode ogen foto verwijderen

Vind je de automatische verbetering niet zo geslaagd? Dan doe je het toch zelf! Klik op ‘Stel opnieuw in’ om terug te gaan naar het origineel en toets Z om de pupillen van dichterbij te bekijken.

6. Grootte

Rode ogen foto verwijderen

Versleep de schuif voor de grootte van het gereedschap zodat het cirkeltje net groter is dan de rode pupil. Klik vervolgens op de twee ogen om de pupillen weer zwart te maken.

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 89.