Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Mail opslaan als pdf op iPad of iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad appbibliotheek

Heb je een belangrijke mail ontvangen? Dan wil je die misschien niet alleen laten rondslingeren in je mailbox, want uiteindelijk is het toch lastig om hem daar terug te vinden. Voor je eigen administratie is het handig om mails op te slaan als pdf. Mail opslaan als pdf op je iPhone of iPad: wij laten je zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

1 Druk af

Mail opslaan als pdf

Open een e-mail in de app Mail. Doe alsof je de mail gaat beantwoorden: hiervoor tik je op het pijltje onder je mail. Scrol helemaal naar beneden, daar vind je de optie ‘Druk af’: tik hierop.

2 Afdrukopties

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Mail stap 2

Er verschijnen nu diverse Afdrukopties, maar geloof ons: hier komt geen printer aan te pas. Je mag dit dus allemaal negeren. Links (of onderin op de iPhone) staat een voorvertoning van je Mail. Zorg ervoor dat alle pagina’s zijn aangevinkt.

3 Vingergymnastiek

Mail stap 3

Maak nu met je duim en wijsvinger een spreidbeweging over een van de kleine voorvertoningen in de zijbalk (of onderin op de iPhone). Er verschijnt dan een grotere versie van de voorvertoning in beeld.

4 Mail opslaan als pdf

Mail stap 4

Als je nu op het Deel-icoon klikt, zie je bovenaan in het menu ‘pdf-document’ staan. Je hebt dus een pdf gemaakt van je mail. Via dit menu bepaal je waar je het opslaat. Je kunt het bijvoorbeeld opslaan in de apps Bestanden of Boeken. Of je verstuurt het naar jezelf of iemand anders.

5 Overal toepasbaar

Mail stap 6

In alle apps waar je via het Deel-icoon de optie ‘Druk af’ vindt, kun je het bovenstaande trucje met de spreidbeweging gebruiken om een pdf te maken. Bijvoorbeeld in Notities, Foto’s, Bestanden …