Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Mail inplannen iPhone: in iOS 16 kan het (en zo doe je het)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Stel je voor: het is vrijdagmiddag en je hebt een mail getikt aan een collega die nu al druk staat te borrelen. Of je denkt nú aan een verjaardag die volgende week pas plaatsvindt (en die je dan waarschijnlijk glad vergeet). Wat zou het handig zijn als je e-mails alvast klaar kon zetten voor een geschikter moment. Dankzij iOS 16 is een mail inplannen nu inderdaad mogelijk. En dezelfde functie komt ook naar je Mac!

Mail inplannen iPhone: zo doe je dat

Heb je op dit moment iOS 16 op je iPhone staan, dan kun je de functie direct gebruiken! Anders moet je eerst even iOS 16 installeren. Dit is hoe het werkt:

Mail inplannen iphone

  • Typ een e-mail in de app Mail.
  • Houd de grote blauwe verzendknop met de pijl even ingedrukt.
  • Je krijgt nu mogelijke verzendmomenten te zien.

Kies je voor ‘Stuur later’, dan verschijnt er een kalender waarin je kunt aangeven wanneer in de toekomst je mail verzonden moet worden. Dit kan tot op de minuut nauwkeurig. Je hebt er dan geen omkijken meer naar! Wel moet je iPhone op het verzendmoment ingeschakeld zijn, en verbonden met het internet.

Welke mails had ik ingepland?


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone stuur later

Wil je weten welke mails je ook weer had ingepland? Of moet je een ingeplande e-mail annuleren? Dat kan op ieder moment. Je iPhone verzamelt al de ingeplande mails op een centrale plek. Je vindt ze via ‘Postbussen>Stuur later’. Staat de map ‘Stuur later’ er niet bij? Tik dan op ‘Wijzig’ om hem toe te voegen.

Ook in macOS Ventura

De functie om mail in te plannen blijft niet voorbehouden aan de iPhone. Als dit najaar macOS Ventura verschijnt, kun je je mails ook inplannen vanaf je Mac, in de app Mail. Hiervoor klik je op het V’tje naast de verzendknop. Wil je op de hoogte blijven van alle andere vernieuwingen die dit najaar naar je Mac & iPhone komen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant