Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Snel toegang tot je favoriete websites met Kadaza

Auteur: iCreate
0 reacties
Kadaza


Lees verder na de advertentie

De dagen van Startpagina lijken lang achter ons, maar het is best handig om je surfsessie te beginnen met een overzicht van al je vaak bezochte websites. Kadaza is de moderne versie hiervan, met een raster van icoontjes die je op je iPhone gemakkelijk aantikt.

Kadaza

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Kadaza is de nieuwe Startpagina

Als je je iPhone ontgrendelt, dan verschijnt uiteraard je beginscherm met je favoriete apps. Wil je hetzelfde gevoel ook voor je browser, dan heb je Kadaza nodig. Kadaza is een startpagina voor Safari die je gemakkelijk aan je wensen aanpast. Het begint allemaal met een raster van icoontjes, net als op het beginscherm van je iPhone. Dit raster pas je vervolgenshelemaal aan met jouw favoriete websites, en is daarna ook toegankelijk vanaf je thuisscherm. In deze workshop laten we zien hoe dat werkt.

1. Open Kadaza


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Open Safari op je iPhone, en navigeer naar Kadaza. Je krijgt een standaard overzicht te zien, met allerlei populaire Nederlandse websites.

2. Pas aan

Tik rechtsboven op het potloodje om het raster aan te passen. Je ziet nu bij elk icoontje een potlood. Tik hierop om het icoontje te vervangen.

3. Zoek

Je krijgt een venster te zien waarin je kunt zoeken naar een website die je vaak bezoekt. Wij gaan uiteraard voor de website van iCreate. Tik vervolgens op de site.

4. Verplaats

Je kunt de volgorde van het raster aanpassen door icoontjes vast te houden en te verslepen naar een andere plek. Tik als je tevreden bent op ‘Aanpassingen Opslaan’.

5. Linkje

Je krijgt nu een venster te zien met de link naar je persoonlijke startpagina. Die kun je ergens noteren om hem op je andere apparaten te gebruiken.

6. Beginscherm

Tik op het kruisje. Je kunt nu het raster toevoegen aan je beginscherm met de deelknop onderaan. Scrol naar beneden, en tik op ‘Zet op beginscherm>Voeg toe’.

Op de Mac

Wil je Kadaza ook op de Mac gebruiken? Dat kan! Het aanpassen werkt net zoals op de iPhone, alleen kun je Kadaza daarna natuurlijk niet op je beginscherm zetten. Daarom stel je Kadaza gewoon als startpagina van Safari in. Hiervoor ga je naar ‘Safari>Voorkeuren>Algemeen’. Pas daarna ‘Open nieuwe vensters met’ en ‘Open nieuwe tabbladen met’ aan naar ‘Homepage’. Ten slotte stel je ‘Homepage’ in op https://www.kadaza.nl.