Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: WhatsApp heeft nu tweestapsverificatie, zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp Logo


Lees verder na de advertentie

WhatsApp is sinds kort weer een stukje veiliger in gebruik. De immens populaire berichtendienst heeft vorige week verificatie in twee stappen geïntroduceerd. Dankzij een extra pincode wordt het voor anderen een stuk lastiger om je WhatsApp-account over te nemen.

WhatsApp tweestapsverificatie

De extra code gebruik je bijvoorbeeld als je je WhatsApp-account wilt overzetten naar een nieuwe telefoon. Voorheen werd er dan alleen gebruikgemaakt van een sms met daarin een verificatie-code, nu wordt er daarnaast gevraagd om een 6-cijferige pincode die je zelf hebt ingesteld. Ook zal WhatsApp je tussendoor geregeld vragen om deze pincode in te voeren, zodat je hem niet vergeet – dit is te lezen op de website van WhatsApp.

Tweestapsverificatie is overigens (nog) niet verplicht: je moet deze extra beveiliging dan ook zelf inschakelen. Het kan zijn dat de functie op jouw toestel nog niet beschikbaar is want WhatsApp rolt de functie stapsgewijs uit naar alle gebruikers. Als de functie bij jou al actief is, dan stel je hem op de volgende manier in:

Zo stel je de extra pincode in

WhatsApp tweestapsverificatie

  • Open WhatsApp en ga naar ‘Instellingen>Account’.
  • Tik op ‘Verificatie in twee stappen’ en tik op ‘Schakel in’.
  • Voer een pincode in van 6 cijfers en herhaal deze.
  • Voer ook je e-mailadres in. Mocht je de pincode vergeten, dan is je mailadres nodig om de code opnieuw in te stellen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je de verificatie in twee stappen later weer uitschakelen? Of wil je de toegangscode of e-mailadres veranderen? Ga dan opnieuw naar ‘Instellingen>Account>Verificatie in twee stappen’ en voer de wijzigingen door.

WhatsApp en veiligheid

WhatsApp zet de laatste tijd grote stappen als het gaat om veiligheid. Vorig jaar werd bijvoorbeeld ook al end-to-end encryptie ingeschakeld: dat betekent dat berichten versleuteld zijn en alleen gelezen kunnen worden door de verzender en de ontvanger. Zelfs WhatsApp heeft geen inzage in je chats. Lees meer over end-to-end encryptie in WhatsApp.