Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: WhatsApp heeft nu YouTube-integratie. Zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp YouTube Integratie


Lees verder na de advertentie

WhatsApp heeft weer eens een nieuwe functie: sinds gisteren zit er een gloednieuwe YouTube-videospeler ingebouwd in de app. Bekijk je een video, dan blijf je gewoon in de app – voorheen werd je omgeleid naar YouTube.

WhatsApp YouTube-integratie

WhatsApp YouTube Integratie

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe picture-in-picture videospeler, moet je de meest recente versie van WhatsApp op je iPhone hebben staan (2.18.11). Daarna wijst het zich eigenlijk vanzelf.

Wanneer je een linkje naar een YouTube-filmpje ontvangt of verstuurt, tik je op de afspeelknop. Vroeger belandde je dan op YouTube en als je dan weer terug wilde naar WhatsApp, moest je wisselen tussen apps. Maar nu opent er zich voortaan in WhatsApp zélf een videospeler.


kooptip

Standaard is deze speler bovenaan in het scherm gepostitioneerd. Je kunt dus chatten en video kijken tegelijkertijd. Wil je de videospeler toch liever ergens anders op je scherm? Versleep hem dan daarnaartoe. Het is ook nog steeds mogelijk om de video fullscreen te zien. En via het YouTube-logo of -linkje open je hem nog als vanouds in YouTube.