Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iTip: WhatsApp-bericht verwijderen ná de 7 minuten-deadline

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WhatsApp logo


Lees verder na de advertentie

Die nieuwe WhatsApp-functie waarmee je een bericht intrekt na verzending, is natuurlijk superhandig. Je hebt alleen wel te maken met een deadline, want na 7 minuten is het niet meer mogelijk om die gemene roddel over en naar je leidinggevende te verwijderen. Tenzij je het volgende handige trucje toepast.

WhatsApp bericht verwijderen

WhatsApp-bericht verwijderen na 7 minuten

Met het handigheidje heb je niet zeven, maar tienduizendtachtig minuten (een week) de tijd om je bericht definitief in te trekken. Dat komt goed uit als je te laat beseft dat je een genànt appje naar de verkeerde persoon stuurde  – en het is een leuk trucje om te doen alsof die mislukte weddenschap nooit heeft plaatsgevonden.

Een WhatsApp-bericht verwijderen van ouder dan zeven minuten (en jonger dan 7 dagen), doe je in zes stappen:

  1. Zet je iPhone op vliegtuigmodus. Dit doe je door het Bedieningspaneel te openen (veeg van onder in het scherm naar boven) en linksboven op het vliegtuig-icoon te tikken.
  2. Sluit WhatsApp. Tik daarvoor twee keer op de thuisknop en veeg WhatsApp naar boven. In het bezit van een iPhone X of nieuwer? Veeg vanuit de onderkant langzaam omhoog, leg je vinger op een app en tik op het rode bolletje boven WhatsApp.
  3. Verander de datum van je iPhone naar de dag voordat je je WhatsApp-bericht verstuurde. Stuurde je je appje op 20 november, stel je de datum dus in op 19 november. Open daarvoor de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen>Datum en tijd’. Zet de schakelaar achter ‘Stel automatisch in’ op grijs en pas de datum aan.
  4. Open WhatsApp en houd het bericht dat je wilt verwijderen lang ingedrukt. Tik rechts op het pijltje (naast ‘Kopieer’) en tik op ‘Verwijder’. Druk linksonder op het prullenbak-icoon en kies ‘Verwijder voor iedereen’.
  5. Zet je iPhone terug naar de huidige datum. Daarvoor tik je op ‘Algemeen>Datum en tijd’ en zet je de schakelaar achter ‘Stel automatisch in’ op groen.
  6. Schakel Vliegtuigmodus uit.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nadat je de laatste stap hebt gezet – en je iPhone dus weer verbinding maakt met internet – wordt je WhatsApp-bericht definitief verwijderd. Het bericht is dan niet alleen in jouw WhatsApp in de rook opgegaan, maar ook bij de persoon in kwestie.

Maar mijn bericht is ouder dan een week …?

Bij een bericht dat ouder is dan 7 dagen werkt dit trucje helaas niet. WhatsApp geeft dan een waarschuwing af, waardoor je gedwongen bent om de datum op je iPhone bij te werken.