Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Waar is de ’terug’-knop op de iPhone?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Terug knop iPhone


Lees verder na de advertentie

Ben je overgestapt van een Android-toestel naar een iPhone, dan ben je vast op zoek naar de ’terug’-knop. Want waar is dat fijne knopje gebleven, waarmee je direct terugkeert naar de vorige pagina? Wij hebben het antwoord.

Terug knop iPhone

iPhone ’terug’-knop?

Android-toestellen staan bekend om de zogenaamde ’terug’-knop. De naam zegt het al: tikken gebruikers hierop, dan keren zij terug naar de vorige pagina in een browser, app of ander deel van het besturingssysteem. Bijvoorbeeld als je op een website zit en terug wilt naar de zoekmachine. Soms zitten de knoppen fysiek op het toestel, maar tegenwoordig worden ze meestal virtueel in het scherm geplaatst.

Op de iPhone werkt dit allemaal net wat anders. Een echte, fysieke ‘knop’ is er niet. Dat past ook niet bij Apple’s stijl, want ondertussen is zelfs de thuisknop er al op de meeste toestellen uitgesloopt. In plaats daarvan heeft Apple iets anders bedacht, en dat is puur een kwestie van wennen.

Hoe keer je terug naar de vorige pagina?


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Geen terug-knop dus, maar uiteraard is er wel een andere manier om naar de vorige pagina te navigeren. Sterker nog, er zijn er zelfs twee, afhankelijk van de situatie. Dit zijn je opties:

  • Leg een vinger op het meest linkerdeel van het scherm, net tegen de rand aan. Veeg deze vervolgens naar rechts om de huidige pagina weg te swipen. Nu beland je weer op de vorige pagina. Deze optie werkt in alle Apple-apps, maar de meeste apps van derden zijn ook compatibel.

Terug knop iPhone

  • In sommige apps en browsers zie je linksboven in de hoek een pijltje naar links. Meestal met de naam van de app er net naast. Tik hierop, en je keert ook dan terug naar de vorige pagina. De App Store is daar een goed voorbeeld van: heb je naar een specifieke app gezocht, dan vind je linksboven een optie om weer verder te zoeken. Ook in een browser als Safari, zoals je hierboven ziet.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van zulke iPhone-tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!