Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Sporten met de Apple Watch voor rolstoelgebruikers

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
rolstoel Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Als de Paralympics íets bewijzen, dan is het wel dat mensen met een beperking fantastische sporters kunnen zijn. Toch zit er tussen de duizend verschillende fitness-trackers die Amazon verkoopt geen enkele die rolstoelgebruik ondersteunt. Apple breekt die ban: watchOS 3 is optimaal ingericht voor mensen in een rolstoel.

Geoptimaliseerd voor rolstoelgebruik

Het berekenen van calorieën, afstanden en inspanning doet het horloge op basis van je armbewegingen, maar die zijn bij iemand die loopt uiteraard heel anders dan bij iemand die rolt. Apple moest dus compleet nieuwe algoritmes ontwikkelen om de juiste gegevens te achterhalen. Omdat het onderzoek hiernaar nog bijzonder summier was, heeft Apple dit helemaal zelf gedaan. Aan de hand van 3500 uur aan data van 700 verschillende rolstoelers, is watchOS 3 volledig geoptimaliseerd voor rolstoelgebruik.
Apple Watch rolstoelgebruikers

Stel rolstoelmodus in

Om de rolstoelmodus in te schakelen, ga je in de Watch-app op de iPhone naar ‘Gezondheid’ en schakel je ‘Rolstoel’ in. Daarna zie je op de Watch enkele noemenswaardige wijzigingen. De boodschap om elk uur op te staan (een beetje bot voor rolstoelgebruikers) spoort nu aan om een minuutje te rollen. Bij de drie activiteitenringen ‘Bewegen’, ‘Trainen’ en ‘Staan’, is de laatste vervangen door ‘Rollen’. En de Workout-app bevat twee nieuwe modules: buiten rolstoelrijden in rustig en snel tempo.

Deze iTip komt uit het artikel ‘WatchOS 3 blaast je Apple Watch nieuw leven in’ uit iCreate 82.


kooptip