Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
tips iPhone iPhone 6 iPhone 6 Plus iPhone 6s iPhone 6s Plus iPhone 7 iPhone 7 Plus iCloud

iTip: iPhone vol foto’s? Optimaliseer iPhone-opslag!

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
iPhones met iOS 10

Als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, dan staan je foto’s zowel in de cloud als op je apparaten. Op je Mac geeft dit wellicht een veilig gevoel, maar moeten er een-op-een kopieën op je iPhone en iPad staan? Zeker als je iOS-apparaat maar een geringe opslagruimte heeft, is dat zonde. Een iPhone vol foto’s is niet nodig, iCloud geeft je de handige optie om opslag te optimaliseren.

cloud

In plaats van video’s en foto’s op volledige resolutie op je iPhone en iPad te stallen, worden deze geoptimaliseerd als de opslagruimte te krap is. Veelgebruikte foto’s blijven in volle glorie op je iPhone staan, terwijl foto’s die je vrijwel nooit opent geoptimaliseerd worden. Om vervolgens zo min mogelijk ruimte in te nemen. Open je toch een weinig gebruikte foto, dan wordt de volledige versie gedownload van iCloud.

Hoe werkt het?

Je schakelt de optimalisatie in via ‘Instellingen>iCloud>Foto’s>Optimaliseer iPhone (of iPad)-opslag’. Wil je dit ook op je Mac toepassen? Open dan Foto’s en ga naar het tabblad iCloud in het Voorkeuren-venster. Selecteer ‘Optimaliseer Mac-opslag’. Naarmate je SSD of harde schijf vol begint te raken, worden er meer en meer foto’s verkleind opgeslagen. De originelen blijven altijd in volledige resolutie in iCloud staan.optimaliseer opslag iPhone

Deze tip is afkomstig uit het artikel iCloud-fotobibliotheek: je digitale fotoverzameling. Lees verder in iCreate 84.


Lees verder na de advertentie


kooptip