Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

iTip: Beveilig een iPhone-app met een toegangscode

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone app beveiligen


Lees verder na de advertentie

Waarschijnlijk ben je niet de enige die je iPhone of iPad kan ontgrendelen ‚Äď je partner weet bijvoorbeeld ook je toegangscode. Maar misschien heb je liever niet dat hij of zij in bepaalde apps kan neuzen, zoals WhatsApp. Wat je dan kunt doen, is een iPhone app beveiligen met een toegangscode.

iPhone app beveiligen

Eigenlijk heeft Apple geen functie ingebouwd om een app af te schermen met een code of wachtwoord, maar door de introductie van Schermtijd in iOS 12 is er een omweg.

iPhone app beveiligen

  • Eerst zorg je dat Schermtijd ingeschakeld staat. Open daarvoor de Instellingen-app van je iPhone, en tik op ‘Schermtijd’.
  • Schakel de functie in en tik op ‘Gebruik toegangscode voor schermtijd’. Voer een toegangscode in en onthoud deze goed.

Heb je Schermtijd voor het eerst geactiveerd? Open dan even de app die je wilt beveiligen, zodat de app voorkomt in de statistieken van Schermtijd. Daarna kun je de iPhone app beveiligen door het volgende te doen:

  • Ga terug naar ‘Instellingen>Schermtijd’ en tik bovenaan op de statistieken.
  • Tik onder ‘Meest gebruikt’ op de app die je wilt blokkeren en kies ‘Voeg limiet toe’.
  • Voer je toegangscode in, stel de limiet in op ‘0 uur en 1 minuut’ en kies ‘Voeg toe’.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

app iPhone beveiligen

Helaas is de limiet niet in te stellen op 0 minuten, dus de eerste minuut blijft de app onbeschermd. Open de app aan het begin van een dag van een minuutje – daarna is er de rest van de dag de toegangscode nodig om te app te kunnen gebruiken. Je ziet dan het volgende:

App iPhone beveiligen

Zelf kun je de app gewoon blijven gebruiken door de app te openen en op ‘Vraag om meer tijd’ te tikken, waarna je je toegangscode invoert. Je kunt de app dan bijvoorbeeld een kwartier gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de app dan ook een kwartier onbeschermd is ‚Äď √≥√≥k als je de app na een minuut al afsluit.

Een ideale beveiligingslaag is het dus niet, maar iOS biedt (nog) geen betere optie. Wanneer je je foto’s wilt beveiligen tegen nieuwsgierige ogen, kun je beter¬†een app gebruiken om de plaatjes achter slot en grendel te zetten.