Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: 3 manieren om een iPhone X zonder thuisknop te activeren

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XR


Lees verder na de advertentie

Het was ooit zo eenvoudig: een iPhone uit de sluimerstand laten ontwaken? Dan duwde je op de thuisknop. Maar de nieuwere iPhones hebben geen thuisknop meer. Wat dan? Een iPhone activeren zonder homeknop kan op verschillende manieren. Pak je iPhone X-achtige erbij en zie hoe het werkt!

iPhone en macbook

1. Met de zijknop

Deze methode werkt sowieso: met de knop aan de zijkant van je iPhone kun je het toestal activeren. Met nog een druk op de zijknop gaat je iPhone weer in sluimerstand.

2. Til op om te activeren

Je kunt je iPhone X activeren door hem eenvoudigweg op te tillen (raise to wake). De schakelaar bij ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid>Til op om te activeren’ moet hiervoor wel op groen staan. Deze functie werkt overigens ook op de iPhone SE, 6s (Plus), 7 (Plus) en 8 (Plus).

3. Tik om te activeren


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook met een tik op het scherm kun je het toegangsscherm weer in beeld krijgen. Het maakt daarbij niet uit waar op het scherm je precies tikt. Deze methode (Tap to wake) werkt op de iPhone X, iPhone XS (Max), iPhone XR en trouwens ook op de iPad Pro 2018. Je kunt Tik om te activeren hier in- en uitschakelen: ‘Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid>Tik om te activeren’.