Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wat betekent een blauwe stip bij een app?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Blauwe stip bij iPhone

Er staat plotseling een blauwe stip onder een app, links van de naam. Maar net zo snel lijkt die stip weer van het thuisscherm van je iPhone verdwenen. Wat heeft een blauwe stip bij een app te betekenen?

Lees verder na de advertentie

Wat betekent een blauwe stip bij een app?

Een blauwe stip bij een app betekent dat deze app onlangs geüpdatet is, en dat je hem daarna nog niet geopend hebt. De blauwe stip schreeuwt als het ware: ‘Open deze app, hij is geüpdatet en er zijn misschien toffe nieuwe functies die je moet zien.’

Blauwe stippen uitschakelen

De blauwe stip verdwijnt zodra je de app in kwestie een keer geopend hebt. Echt uitzetten, zodat ze überhaupt niet meer verschijnen, is niet mogelijk.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Duiken de blauwe stippen op de meest vreemde momenten op? Kun je je helemaal niet heugen dat je de app geüpdatet hebt? Dan heb je waarschijnlijk automatische app-updates geactiveerd, waardoor apps steeds automatisch bijgewerkt worden. Je zet dit uit via ‘Instellingen>App Store>Automatische downloads’.

Nog meer stippen

Deze blauwe stippen zijn niet de enige stippen die weleens op het scherm van je iPhone verschijnen. In de menubalk kun je ook groen en oranje stippen tegenkomen. Wat deze te betekenen hebben, lees je in ons artikel Wat betekent de oranje of groene stip in iOS?

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!