Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: 3 trucjes voor je podcasts

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
podcasts


Lees verder na de advertentie

Ben je het luisteren van muziek ook wel eens zat, maar wil je ook niet in stilte blijven zitten? Wellicht dat een podcast dan iets voor jou is. Zie het als een radio(praat)programma met uiteenlopende onderwerpen, gemaakt door uiteenlopende enthousiaste mensen. Van intelligente, getalenteerde mensen die hun kennis delen tot de gewone mens die graag over van alles en nog wat zaagt. Liefhebbers van het gesproken woord hebben met Podcasts een uitstekende app tot hun beschikking. Deze verzamelplaats van podcasts heeft echter een paar trucjes, die je maar net moet weten. En wij verklappen ze hieronder.

Sluimeren

podcasts

Lig je ’s avonds in bed nog een podcast te luisteren en wil je dat deze automatisch stopt na een bepaalde tijd? Wanneer je een podcast afspeelt, haal je met een veeg van onder naar boven de knop ‘Sluimerstand’ tevoorschijn. Hiermee stop je de weergave automatisch.

Spoel reclames door

podcasts


kooptip

Reclames, ook in podcasts ontkom je er niet altijd aan. In tegenstelling tot bij een radioprogramma, kun je deze echter gemakkelijk doorspoelen. In ‘Instellingen>Podcasts’ kun je de intervallen voor het voor- en achteruitspoelen aanpassen. Zo zet je vooruitspoelen bijvoorbeeld op de gemiddelde tijd die een reclamespot duurt.

Voeg externe podcasts toe

podcasts

Hoewel je ontzettend veel podcasts kunt vinden via de zoekfunctie en ‘Ontdekken’, kan het zijn dat je favoriete show onvindbaar blijkt. Heb je de url naar de podcast, dan voeg je deze alsnog toe. Kopieer de link en kies ‘Bibliotheek>Wijzig’. Tik op ‘Voeg podcast toe via URL’ en plak hier de link.

iPhone vakantietips Muziek & audio

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Muziek & audio’.