Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Voorkom je grootste iPhone-nachtmerrie (voor minder dan 1 euro)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone nachtmerrie


Lees verder na de advertentie

Het is de grootste nachtmerrie van elke iPhone-gebruiker: het verliezen van al je dierbare foto’s. Maar voor minder dan een euro voorkom je dit!

iPhone nachtmerrie

Grootste iPhone-nachtmerrie

Je iPhone is tegenwoordig de belangrijkste camera in je leven. En daardoor is je iPhone een dierbaarder bezit geworden dan je misschien denkt. De eerste kiekjes van je kind, foto’s van je onvergetelijke vakantie, beelden van die ene keer dat je een BN’er ontmoette (waarvan niemand het had geloofd als je er geen foto’s van had): alles staat erop.

Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, en daarmee ook het verlies van ál die beelden. Want als je iPhone hard op de grond valt zijn je foto’s voorgoed verloren – tenzij je jezelf hiervoor hebt beschermd.

Bescherm je foto’s


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Eigenlijk is het een open deur: door regelmatig back-ups te maken van je iPhone, voorkom je dat je foto’s voorgoed verloren kunnen gaan. Toch hebben veel mensen dit niet goed ingesteld. De melding ‘iCloud-opslag is vol’ is vaak de boosdoener. Door deze te negeren – waarschijnlijk omdat je geen geld wil uitgeven aan extra opslag voor iCloud – worden je foto’s niet langer beschermd. Er is dan namelijk geen ruimte meer om je plaatjes te back-uppen.

icloud opslag vol

Ons advies: negeer de melding niet, en neem gewoon iCloud+ voor € 0,99 per maand. Je gaat dan van 5 GB naar 50 GB iCloud-opslag, waar je doorgaans gemakkelijk je gehele fotocollectie op kwijt kunt. Voor minder dan een kopje koffie per maand voorkom je dus dat je dierbare foto’s voorgoed verdwijnen, en dat is het echt meer dan waard.

Zo krijg je iCloud+

iCloud+ heb je in een handomdraai. Open op je iPhone ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud’ en kies ‘Beheer accountopslag’. Tik daarna op ‘Wijzig opslagabonnement’ en kies 50 GB voor € 0,99 per maand. Je kunt ook 200 GB voor € 2,99 of 2TB voor € 9,99 per maand afsluiten. Tik daarna op ‘Koop’. Dat is alles!

iCloud+

Zorg er vervolgens voor dat je onder ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud’ de optie ‘iCloud-reservekopie’ hebt ingeschakeld. Hang je je iPhone nu ’s nachts aan de lader, dan maakt je iPhone automatisch een back-up. Heb je overigens iCloud-foto’s (‘iCloud>Foto’s>Synchroniseer deze iPhone’) ingeschakeld, dan is dat ook al genoeg om je foto’s te back-uppen.

Als het misgaat

Wanneer je nu een ongelukje hebt met je iPhone, dan blijven je foto’s intact. In het geval van een iCloud-reservekopie kun je op een vervangende iPhone alles precies weer terugzetten zoals het was. En bij iCloud-foto’s zijn je kiekjes zelfs toegankelijk via iCloud.com of je andere Apple-apparaten.

Oftewel: onderdruk de Nederlander in je, en geef toch even die € 0,99 per maand uit. Dan bespaart je veel potentiele tranen!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!