Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: iPhone geblokkeerd na foute code? Zo lang duurt het!

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
iPhone geblokkeerd minuten wachten

Je iPhone wordt geblokkeerd bij een aantal verkeerde codes, waardoor je een aantal minuten moet wachten. En als ‘Wis gegevens’ is ingeschakeld, dan wordt op een gegeven moment je hele iPhone gewist. Maar wanneer gebeurt dat precies? Je leest het in dit artikel.

Lees verder na de advertentie

Wis gegevens iPhone

iPhone wis gegevens

Als je ooit de de toegangscode van je iPhone wijzigt, heb je mogelijk de optie ‘Wis gegevens’ gezien. Activeer je deze, via ‘Instellingen>Touch ID/Face ID en toegangscode’, dan wordt je apparaat gewist als er tien keer een verkeerde toegangscode wordt ingetoetst.

Veel mensen durven deze veiligheidsmaatregel niet in te schakelen, omdat ze bang zijn dat de iPhone per ongeluk wordt leeggegooid als een (klein)kind hem te pakken krijgt en met de cijfercode zit te spelen. Apple zou echter Apple niet zijn als deze functie niet wat slimmer in elkaar zat.

kooptip

iPhone geblokkeerd: minuten wachten?

iPhone geblokkeerd minuten wachten

Toetst iemand zes keer de verkeerde code in, dan wordt het iOS-apparaat één minuut vergrendeld – alleen het alarmnummer kan nog gebeld worden. Is de zevende poging weer fout, dan duurt de blokkering vijf minuten. Na de achtste fout is de wachttijd een kwartier, na de negende een uur. De angst dat een enthousiast kind even tien foute inlogpogingen doet is dus minder gegrond: dat duurt een kleine anderhalf uur.

Bovendien wordt het apparaat na de tiende mislukte poging sowieso vergrendeld, ook als je ‘Wis gegevens’ hebt uitgeschakeld. De enige manier om het nog aan de praat te krijgen, is via de herstelmodus. Daarbij wordt het apparaat sowieso gewist. Het enige verschil dat deze functie dus maakt, is als volgt: wil je het wissen en herstellen zelf doen, of mag de iPhone dit automatisch voor je doen? De tweede optie is dan een stuk gemakkelijker!