Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iCloud Drive activeren op de Mac en iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Systeenvoorkeuren

Wil je altijd en overal toegang tot je bestanden? Op je Mac, op je iPhone? Maar misschien ook incidenteel vanaf een andere computer? iCloud Drive is dan de plek om al je bestanden op te slaan. Je kunt er overal bij, en je kunt ze ook overal bewerken. Breng je op bijvoorbeeld je iPhone een verandering aan, dan zie je dat direct terug op je Mac en iPad. Je moet het wel even activeren: dat doe je zo!

Lees verder na de advertentie

iCloud Drive Mac

1. Systeemvoorkeuren

Systeenvoorkeuren

Zorg ervoor dat je Mac geüpdatet is naar minimaal macOS 10.15.4 (dit check je via het appeltje linksboven en dan ‘Over deze Mac’). Open vervolgens de Systeemvoorkeuren en klik bovenaan op Apple ID.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

2. iCloud Drive

iCloud drive activeren

Klik in de zijbalk links op ‘iCloud’ en log als daarom gevraagd wordt in met je Apple ID. Rechts zie je een lijst met apps die gebruikmaken van iCloud. Vink hierin het bovenste element aan: iCloud Drive.

3. In de zijbalk

iCloud drive zijbalk finder

Als het goed is, vind je iCloud Drive nu automatisch links in de zijbalk van Finder. Is het niet goed? Ga dan naar ‘Finder>Voorkeuren’ en zet op het paneel ‘Navigatiekolom’ een vinkje voor iCloud Drive.

… en op de iPhone of iPad

1. Instellingen

iCloud drive activeren iphone

Open de app Instellingen en tik bovenin op je naam. Tik nu op ‘iCloud’. Er verschijnt een lange lijst van apps die gebruikmaken van iCloud. Scrol hierin naar ‘iCloud Drive’ en zet de schakelaar op groen.

2. Bestanden

iCloud Drive in Bestanden

Je vindt de iCloud Drive-map nu in de app Bestanden. Tik op ‘Bladeren’ om in het hoofdoverzicht te komen. iCloud Drive staat bovenaan onder Locaties – het kan zijn dat je hier nog op moet tikken om de lijst open te klappen.

Bekijk je documenten op iCloud.com

Je iCloud Drive is te benaderen vanaf al je Apple-apparatuur waarop je bent ingelogd met je Apple ID. Maar je kunt alles ook bekijken op een Mac van iemand anders, of zelfs vanaf een Windows-pc. Ga in een browser naar iCloud.com, log in met je Apple ID en klik op iCloud Drive. Je kunt hier overigens ook je Apple ID wijzigen, mocht je het vergeten zijn en op een andere computer zitten.

iCloud Drive: dit kun je ermee

Alle documenten die in iCloud Drive staan, kun je nu bekijken en bewerken op je Mac, iPhone, iPad en in de browser. Maar er is meer. Zo kun je de bestanden en mappen die in iCloud Drive staan, ook delen met anderen en zo samenwerken. Lees daarover ons artikel iCloud mappen delen en erin samenwerken.

Een heel handige optie is dat je ook overal toegang hebt tot Bureaublad en Documenten op de Mac. Meer details daarover lees je in Zet je bureaublad en documenten in iCloud Drive.

Dit artikel stond eerder in iets andere vorm in iCreate: