Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: Zo voorkom je grote emoji’s in WhatsApp

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
grote emoji's


Lees verder na de advertentie

Wanneer je in WhatsApp alleen een emoji stuurt, wordt hij liefst drie keer groter weergegeven dan normaal. Lang niet iedereen is daar blij mee, maar we hebben een manier gevonden om de XL-emoji’s te bestrijden!

grote emoji's

Grote emoji’s in WhatsApp uitschakelen

Eén jaar geleden voerde de grote emoji’s in WhatsApp in. Alleen als je een tekst typt of minstens vijf emoji’s verstuurt, behouden de vrolijke lachebekken zijn gewone formaat. Ben je geen fan van de forse emoji’s? Dan is dat knap vervelend, want WhatsApp biedt geen mogelijkheden om dit anders in te stellen.

Toch kun je ze via een omweg te bestrijden. De oplossing is simpel: zet een emoji, zoals het enorme kloppende hart, tussen twee sterretjes (*❤️*). De emoji blijft dan na het verzenden klein, terwijl de sterretjes onzichtbaar worden.

Sneltoetsen


kooptip

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Maak dan een sneltoets aan, zodat je de sterretjes in het vervolg niet meer hoeft te typen. Ga daarvoor naar ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Tekstvervanging’ en druk rechtsboven op het plusje. In het bovenste venster vul je ‘*❤️*’ in en in het onderste een trefwoord, zoals ‘hartje’.