Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Grappige nieuwjaarswensen versturen via WhatsApp: zo doe je dat supersnel

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
2024

Bij oud en nieuw horen oliebollen, champagne en vuurwerk. En niet te vergeten: nieuwjaarsgroeten versturen via WhatsApp, even na twaalven. Pak je iPhone erbij, verras je vrienden en familie met grappige nieuwjaarswensen via WhatsApp, en begin 2024 goed!

Lees verder na de advertentie

Natuurlijk is een ‘Gelukkig nieuwjaar’ met daarbij een 🍾 of een 🎉 al helemaal prima, maar het kan leuker zonder dat dat extra moeite kost. Via WhatsApp kun je gifjes versturen – bewegende plaatjes, zonder geluid. Er zijn heel wat grappige nieuwjaarsfilmpjes om iemand mee te verrassen.

Wekelijks dit soort tips lezen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gifje versturen via WhatsApp met nieuwjaar

kooptip

Met WhatsApp heb je meteen toegang tot een uitgebreide collectie aan grappige gifjes. Er zitten talloze exemplaren tussen die perfect zijn om tijdens de feestdagen te delen. Zo voeg je ze toe:

Grappige nieuwjaarswensen whatsapp
1

Via het stickertje

Open een chat of verzendlijst waarin je een nieuwjaarswens wilt versturen. Tik in het gespreksvenster op het stickertje (het vierkantje met het omgevouwen hoekje). Zorg ervoor dat ‘gif’ geselecteerd is.

Grappige nieuwjaarswensen whatsapp
2

Loepje

Er verschijnt een reeks plaatjes. Tik linksboven dit overzicht op het loepje, hiermee open je de zoekfunctie.

Grappige nieuwjaarswensen whatsapp
3

Happy New Year

Je belandt nu in een scherm met een zoekvenster en hier kun je zoeken naar geschikte plaatjes. Gebruik termen als ‘2024’, ‘new year’ of ‘vuurwerk’ en zoek een knallend plaatje uit

Grappige nieuwjaarswensen whatsapp
4

Persoonlijke boodschap

Tik erop, voeg eventueel nog een onderschrift toe met een persoonlijke groet. Je kunt nu je grappige nieuwjaarswens via WhatsApp verzenden via de blauwe verzendknop

Giphy voor grappige bewegende kerstwensen

Kun je in de bibliotheek van WhatsApp niet vinden wat je zoekt? Dan biedt de gratis app Giphy misschien uitkomst. Dit is een enorme zoekmachine voor gifjes. Als je het juiste plaatje hier niet vindt, dan vind je het nergens. Bij de app zit ook een gifjes-toetsenbord. Je moet dat eerst eenmalig activeren via ‘Instellingen>Algemeen>Toetsenbord>Toetsenborden>Voeg Toetsenbord toe>Giphy’.

Giphy nieuwjaar

Tik dan in het volgende scherm op Giphy en zet hier de schakelaar achter ‘Geef volledige toegang’ op groen. Vervolgens open je het Giphy gifjes-toetsenbord via het wereldbolletje op je toetsenbord – zoals je ook het emoji-toetsenbord opent.

Of verstuur je bericht met vuurwerk

Bericht met vuurwerk

Ook leuk voor als je een iPhone hebt, en je zeker weet dat de ontvanger ook een iPhone heeft: verstuur je bericht met vuurwerk, via Apple’s eigen app Berichten. Er verschijnt dan een kleine vuurwerkshow op het scher,, compleet met geluids- en trileffecten.

  • Open de app Berichten.
  • Ga naar een chat of open een nieuw gesprek.
  • Typ ‘Gelukkig nieuwjaar’ en tik op de verzendknop.

Dat zijn pas nieuwjaarswensen met een knaller. Maar let op: dit werkt alleen in de app Berichten, en de ander moet ook een iPhone hebben.