Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Google Lens op je iPhone: zo werkt het en dit kun je ermee

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Google Lens iPhone

Met Google Lens zoek je snel informatie over een voorwerp, dier, gebouw of ander onderwerp op. Maar waar vind je de functie op Apple’s smartphone? En hoe werkt hij precies? Ontdek het hier: dit moet je weten over Google Lens op je iPhone.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de leukste en handigste Apple-tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is Google Lens?

Google Lens is de slimme zoekfunctie van Google. Richt je camera op een onderwerp, maak er een foto van en de zoekmachine gaat het voor je zoeken. Vervolgens krijg je allerlei handige linkjes over het onderwerp te zien. Maak je bijvoorbeeld een foto van een monument en herkent Google dit, dan zal hij je meteen vertellen hoe dit heet. Vervolgens kun je verder browsen door op linkjes met meer informatie te tikken.

kooptip

Overigens kun je je gewenste zoekresultaten specificeren door een categorie aan te vinken. Maak je bijvoorbeeld een foto van een jas en ben je benieuwd waar je hem kunt kopen? Tik op de categorie ‘Shopping’ en je krijgt allerlei resultaten van webshops. Of laat een tekst snel vertalen door je camera erop te richten en de categorie ‘Vertalen’ te selecteren.

Google Lens op iPhone: zo werkt het

Google Lens iPhone

Zie je een onderwerp waarover je meer wilt weten? Download dan eerst de Google-app in de App Store, want daar zit Google Lens in verstopt. Daarna kun je de functie gebruiken:

 • Open de Google-app op je iPhone.
 • Tik op het lens-icoontje in de zoekbalk, rechts naast de microfoon.
 • Geef Google indien nodig toegang tot je camera.
 • Tik op ‘Zoek met je camera>Doorgaan’.
 • Richt je camera op het onderwerp, tik onderin eventueel op een categorie.
 • Tik op de sluiterknop en Google gaat voor je zoeken.

Google Lens op iPhone: oude foto’s gebruiken?

Soms scrol je door je fotobibliotheek en spot je ineens een kiekje met daarin een onderwerp waarover je meer wilt weten. Denk aan een gebouw dat je op vakantie hebt gezien of een plant die je tijdens een wandeling tegen bent gekomen. Maar ook screenshots kunnen interessante details bevatten.

Ook dan kun je Google Lens gebruiken, want foto’s die je eerder gemaakt hebt, kun je met terugwerkende laten scannen. Dat werkt als volgt:

 • Open nogmaals de Google-app op je iPhone.
 • Tik weer op het lens-icoontje in de zoekbalk, rechts naast de microfoon.
 • Tik op het icoontje met de afbeelding, links naast de sluiterknop.
 • Geef Google Lens indien nodig toegang tot je fotobibliotheek.
 • Selecteer een foto en Google begint vanzelf met zoeken.