Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Zo schakel je gegroepeerde meldingen in (of uit) op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
gegroepeerde meldingen uitschakelen


Lees verder na de advertentie

Lopen jouw toegangsschermen Berichtencentrum ook vol met meldingen van divers pluimage? Zie je door de bomen het bos niet meer? Apple helpt je om orde in de chaos te scheppen. iOS 12 laat je meldingen groeperen; dan staat het niet meer zo door elkaar. In deze iTip leggen we uit waar je de gegroepeerde meldingen kunt in- of uitschakelen.

Gegroepeerde meldingen iPhone

In iOS 12 worden meldingen voortaan standaard gegroepeerd weergegeven, je hoeft er niks voor te doen. Veeg vanuit middenboven op het scherm omlaag voor een geschiedenis van al je berichten. Je zal zien dat meerdere berichten van één app niet onder elkaar staan, maar gegroepeerd worden weergegeven. Tik erop om de groep uit te klappen; de berichten verschijnen dan onder elkaar.

Ben je hier geen liefhebber van? Dan kun je de gegroepeerde meldingen uitschakelen via ‘Instellingen>Berichtgeving’. Tik op een app, en zet ‘Meldingen groeperen’ op ‘uit’.

Stille meldingen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

gegroepeerde meldingen inschakelen

Een ander nieuwigheidje van de notificaties zijn de stille meldingen. Krijg je een melding van een app die je voortaan het zwijgen wilt opleggen? Veeg de melding naar links, en tik op ’Beheer’. Kies hier voor ‘Lever stil af’. Stille meldingen verschijnen vervolgens alléén in het Berichtencentrum en in de app waaruit ze afkomstig zijn. De piepjes, bliepjes en dergelijke blijven dus achterwege.

Deze tip komt uit iCreate 102: