Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Foto’s met lange belichting maken op de iPhone

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
lange belichting


Lees verder na de advertentie

Met een spiegelreflexcamera is het gemakkelijk om de sluitertijd aan te passen. Kies je voor een lange sluitertijd? Dan worden bewegende voorwerpen onscherp, en dat zorgt voor een gevoel van dynamiek op je eigenlijk stilstaande afbeelding. Je iPhone-camera bepaalt zelf hoelang de sluitertijd moet zijn. Geen aanpassingen mogelijk. Gelukkig heeft de iPhone wat trucjes om eenvoudig mooie bewegingsonscherpte te creëren. Wij toveren Live Photos om tot waanzinnig mooie foto’s met lange belichting.

Deze workshop stond in iets andere vorm in iCreate:

1. Gebruik bij voorkeur een statief

iPhone statief


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Om het bewegingsonscherpte-effect zo echt mogelijk te laten lijken, is het belangrijk dat je je opname met een statief maakt. Op die manier worden echt alleen de bewegende onderdelen onscherp.

2. Live Photo maken

Live Photo maken

Zorg er in de Camera-app voor dat je een Live Photo maakt. Tik bovenin op de knop met de cirkels zodat er even het woordje ‘Live’ op het scherm verschijnt. Maak nu een foto van iets dat beweegt.

3. Check de foto

Live Photo

Open nu de Foto’s-app en navigeer naar ‘Albums>Live Photos’ Hier vind je alle Live Photos op een rij. Tik op je foto uit de vorige stap en houd je vinger even erop om het Live-gedeelte te bekijken.

4. Lange belichting iPhone

Foto met lange belichting

Veeg naar boven op je Live Photo en onderaan verschijnt een aantal effecten. Tik op ‘Lange belichting’ om alle bewegende elementen van je foto om te toveren in wazige streken.