Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo zet je de F1-kalender van 2024 in je agenda

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Formule 1 in agenda zetten

Als Formule 1-liefhebber wil je natuurlijk geen race missen. Er is een manier om de complete Formule 1 kalender 2024 snel in de agenda van je iPhone, iPad en Mac te zetten. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

Formule 1 kalender 2024 in agenda

Het Formule 1-seizoen bestaat in 2024 uit liefst 24 Grands Prix: een record. De eerste race is net als vorig jaar in Bahrein. Op zondag 2 maart gaan de lichten uit om 16:00 uur Nederlandse tijd. De afsluiter staat gepland voor 8 december en is traditiegetrouw in Abu Dhabi. Net als vorig jaar is het te zien bij F1 TV Pro, en bij de streamingdienst Viaplay.

kooptip

Door de Formule 1 kalender in je agenda te zetten, heb je het programma altijd binnen bereik. Met een paar simpele tikken doe je dat, via een iCalendar-bestand. De Agenda-activiteiten worden automatisch bijgewerkt, dus de agenda blijft up-to-date – ook in de aankomende seizoenen.

Formule 1 kalender 2024 downloaden

Hieronder leggen we in vier simpele stappen uit hoe je de Formule 1-kalender op je iPhone toevoegt. Via iCloud worden ze gesynchroniseerd met je andere Apple-apparaten, dus je hebt hem dan ook meteen op de Agenda-app van je iPhone of Mac.

1. Naar de website

Om in één keer zo’n seizoen in je agenda te zetten, download je een gratis iCal-bestand. Je vindt ze via verschillende websites, de handigste vonden wij op www.f1calendar.com. Navigeer naar deze website.

2. Welke sessie?

Tik boven op ‘Voeg deze race datums en starttijden toe aan je agenda’. Geef aan welke sessies je wilt toevoegen in je agenda. Wil je alleen de kwalificaties en races in je agenda zetten? Deselecteer dan de vrije trainingen. Wil je nog een seintje ontvangen voordat een sessie begint, vink dan ‘Stel een herinnering in’ aan en stel een tijd in.

3. Formule 1 agenda toevoegen aan Agenda

Tik op ‘Haal de agenda op’ en kies in het volgende venster voor ‘Ophalen’. De Agenda-app van je iPhone wordt gepend. Tik op ‘Abonneer’ om de Grand Prix aan de Agenda-app toe te voegen. Dit is overigens geheel gratis.

4. Naam en kleur

Formule 1 kalender agenda

Geef je agenda een naam, zoals ‘F1 Kalender’. Laat de optie ‘Account’ staan op iCloud, de agenda wordt dan ook toegevoegd aan de Agenda-app van je andere Apple-apparaten. Daaronder kun je de naam van de kalender veranderen of de kleur – Mercedes-grijs, Ferrari-rood of toch Red Bull-blauw? Tik tot slot rechtsboven op ‘Voeg Toe’ om alle gekozen Formule 1-sessies in je agenda te zetten.

Wekelijks de beste iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Formule 1 Agenda op iPhone of Mac aanpassen

Het Formule 1-schema staat nu in de Agenda-app. Wil je nog iets wijzigen? Tik midden onderin op ‘Agenda’s’. Naast je Formule 1-agenda tik je op de ‘i’ om naar de instellingen te gaan. Hier pas je nog de naam of kleur aan, of stel je in dat de agenda geen meldingen meer stuurt. Dit doe je door ‘Activiteitsmeldingen’ op grijs te zetten.

Op de Mac heb je vreemd genoeg meer opties. Ctrl-klik in de linker zijbalk op de agenda en kies ‘Toon info’. Hier zie je ‘Werk automatisch bij’ staan, een optie die op de iPhone ontbreekt. Hiermee geef je aan of de agenda automatisch mag worden bijgewerkt – en hoe snel dat gebeurt. Dit kan handig zijn, want soms worden er tijdens het seizoen nog aanpassingen gedaan. Ook is je agenda zo up-to-date in de volgende seizoenen.

Formule 1 Agenda opzeggen

Wil je het Agenda-abonnement verwijderen? Tik in de Agenda-app op ‘Agenda”, druk op de ‘i’ naast de F1-agenda en kies ‘Zeg abonnement op’.