Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Filmen in 4K met een iPhone: zo stel je het in

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
filmen in 4K


Lees verder na de advertentie

Standaard schiet je iPhone video’s in 1080p HD, maar soms neem je alleen genoegen met de beste opnamekwaliteit. Vanaf de iPhone 6s of nieuwer kun je al beelden schieten in het superscherpe 4K. Zo stel je filmen in 4K in op je iPhone.

filmen in 4K

Filmen in 4K

Om met je iPhone te filmen in de beste opnamekwaliteit doe je het volgende:

  • Open de Instellingen-app van je iPhone.
  • Scrol een eind naar beneden en kies voor ‘Camera’.
  • Tik op ‘Neem video op’ en stel in dat je filmt in 4K.

Met een iPhone 8 of nieuwer heb je de mogelijkheid om de 4K-beelden op te nemen met een verschillend aantal beelden per seconde (fps). Hoe hoger het aantal frames per seconde, hoe vloeiender de beelden. Het maakt het bestandsformaat echter ook veel groter, dus houd er rekening mee dat je genoeg opslag hebt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Volgens Apple levert één minuut aan 4K-film op 60 fps een bestand op van ongeveer 400 MB. Film je met 30 fps dan is dat 170 MB. Bij het filmen met 24 frames per seconde neemt een minuut film ongeveer 135 MB in.

Filmstijl

Naast de bestandsgrootte is er nog een andere goede reden om voor een lager aantal fps te kiezen. Bioscoopfilms worden met een relatief laag aantal frames per seconde opgenomen: 24 fps. Door het kiezen voor deze optie geef je je opname meer een cinema-stijl.

In de volgende iCreate (nummer 118) gaan we uitgebreid op het filmen met een iPhone in en leer je hoe je een bioscoopwaardige film maakt. Wij maakten met de tips de bovenstaande film. Een Oscar-nominatie waard? ? Wil je op de hoogte blijven van de uitgave? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!