Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo gebruik je je Apple Pencil als muis (en hierom wil je dat)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil muis

Met dit trucje maak je van de Apple Pencil een muis voor je Mac. Maar hoe werkt het precies? En waarom zou je dat eigenlijk willen doen?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de leukste tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Pencil als muis

De Apple Pencil is Apple’s eigen stylus, speciaal voor de iPad. De naam zegt het al, maar hij is vooral bedoeld als digitaal potlood. Zo kun je er tekeningen mee maken, notities mee krabbelen of handgeschreven teksten mee schrijven.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Minder voor de hand ligt het om je Apple Pencil als muis voor je Mac te gebruiken, maar ‘Astropad Slate’ maakt het mogelijk. Dit programma verandert je iPad in een trackpad voor je Mac. Koppel je hier vervolgens een Apple Pencil aan, dan functioneert de stylus als een bruikbare muis.

Vervolgens bedien je je Mac grotendeels zoals je gewend bent van een gewone muis of trackpad. Je veegt met de stylus over het scherm van de iPad om de muisaanwijzer te bewegen, en tikt op het scherm om ergens op te klikken. Bijkomende voordelen zijn dat je op je Mac nu ook tekeningen en handgeschreven teksten kunt maken.

Zo werkt het

Om je Apple Pencil als muis te gebruiken, moet je Astropad Slate nog wel installeren. Op het moment van schrijven is dit programma nog niet officieel uitgebracht, maar er is wel al een bèta beschikbaar. Die download en installeer je als volgt:

  • Ga naar de website van Astropad.
  • Voer je e-mailadres in en tik op ‘Download the beta’.
  • Open het postvak van het e-mailadres dat je hebt ingevoerd: hier heb je nu een bericht ontvangen met daarin instructies om de bèta op je Mac en iPad te installeren.
  • Loop de instructies stap voor stap na.
  • Open de apps op je Mac en iPad en volg de instructies op het scherm om de installatie af te ronden.
  • Verbind je Mac en iPad met elkaar middels wifi, een usb-kabel of een peer-to-peernetwerk.

Als het goed is, kun je nu direct aan de slag.

Waarom?

Een Apple Pencil als muis gebruiken – het komt vooral van pas voor beeldbewerking of digitaal tekenen. De Mac heeft hier namelijk handige programma’s voor, maar een reguliere muis of trackpad voelt dan niet bepaald intuïtief.

Een gekoppelde iPad en Apple Pencil lost dit op. Tekenen of bewerken met een potlood voelt vertrouwd, en je kunt gewoon met je favoriete programma aan de slag. Plus je kunt van een groter scherm genieten dan wanneer je rechtstreeks op de iPad zou tekenen.

Bovendien is het fijn en verantwoord voor je pols om af en toe van accessoire te wisselen. Nu heb je dus niet alleen de keuze uit een muis en trackpad, maar ook een Apple Pencil. En begeeft je muis of trackpad het ooit? Dan heb je altijd een alternatief achter de hand.