Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Android uitproberen op je iPhone? Het kan nu met iTest

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Android uitproberen op iPhone met iTest


Lees verder na de advertentie

Als je een iPhone gewend bent, dan krijg je waarschijnlijk jeuk van Android. Zin om het te ervaren? Het kan met iTest, een nieuwe web-app van Samsung. Die tovert je iPhone om in een Samsung Galaxy look-a-like!

Android uitproberen op iPhone met iTest

iWeb-app van Samsung

Met iTest hoopt Samsung wat iPhone-gebruikers voor zich te winnen. Het is een web-app die een Galaxy-smartphone simuleert op een iPhone. Zo krijg je een demonstratie van het Android-besturingssysteem, zonder van telefoon te hoeven wisselen. En toegegeven: de web-app zit verrassend goed in elkaar.

iTest slaagt er uitstekend in om de Galaxy-ervaring na te bootsen. In de gesimuleerde Android-omgeving valt genoeg te doen, zoals het openen van populaire Android-apps en het aanpassen van de wallpaper. In de Samsung Camera-app demonstreert een fotograaf alle opties en je krijgt gesimuleerde telefoontjes.

Android op iPhone uitproberen


kooptip

Samsung promoot de nieuwe web-app op dit moment alleen in Nieuw-Zeeland, maar iedereen kan iTest op de iPhone zetten. Wil je zelf ook de Galaxy-ervaring? Dit moet je doen om Android op je iPhone te kunnen uitproberen:

  1. Open de iTest-website op je iPhone.
  2. Tik midden onderin op het Deel-icoon.
  3. Kies voor ‘Zet op beginscherm’.
  4. Tik op ‘Voeg toe’.

De Samsung iTest-app staat nu op het startscherm. Tik op het app-icoon en beleef de Galaxy-ervaring. Open Android-apps, neem gesimuleerde telefoontjes op, duik in de Instellingen-app en haal opgelucht adem als je beseft dat het slechts een simulatie was.