Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Op wintersport? Download PeakFinder Earth!

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
wintersport


Lees verder na de advertentie

Het is weer de tijd van het jaar dat tienduizenden Nederlanders naar de skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk trekken om daar op wintersport te gaan. Ben jij ook besmet door het wintersportvirus en wil je tijdens de volgende skitocht echt indruk maken bij vrienden en familie? Dan moet je de app PeakFinder Earth hebben.

250.000 bergen

PeakFinder bevat een overzicht van zo’n beetje alle bergen ter wereld, in totaal zitten er meer dan 250.000 in de app. Nu denk je misschien: een overzicht van bergen, dat vind ik toch ook op Wikipedia? Klopt, maar daar is het waarschijnlijk niet zo praktisch en mooi vormgegeven als hier.

Peakfinder Earth

Eerst downloaden

Allereerst moet je in PeakFinder een gebied op een kaart downloaden, want uiteraard werkt de app ook offline als je in het buitenland, hoog op de piste staat. Vervolgens krijg je een witte lijntekening voorgeschoteld van de gebergtes om je heen, inclusief de namen. Veeg je op het scherm, dan verander je je gezichtsveld. Nog mooier is dat je kunt instellen dat PeakFinder het kompas gebruikt om automatisch mee te draaien als jij beweegt. Op die manier is het een fluitje van een cent om de getekende lijnen op het scherm te herkennen in de werkelijkheid.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Helaas is het niet mogelijk om PeakFinder als augmented reality-app te gebruiken. Hoe gaaf zou het zijn als de bergen meteen op het camerabeeld van je iPhone gemarkeerd worden? Misschien iets voor de volgende versie.

PeakFinder Earth

Nutteloos in Nederland

Weer terug in Nederland is er in de app helaas niet meer heel veel te beleven – je ziet vooral een rechte lijn met piepkleine heuveltjes. Gelukkig heb je nog steeds de optie om in de app van locatie te veranderen en andere gebergtes te verkennen. Kun je alvast oefenen voor de volgende vakantie, zodat je tegen die tijd de bergnamen uit je hoofd.

PeakFinder Earth: € 3,99

Meer reviews, tips en workshops? Haal dan de nieuwe iCreate!

Pluspunten

  • Werkt ook offline
  • Kompas in app draait met jou mee

Minpunten

  • Je hebt in Nederland vrijwel niets aan de app