Terug naar Op wintersport? Download PeakFinder Earth!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Op wintersport? Download PeakFinder Earth!

Door Sven Lamers5 januari 2017 10:452 min. leestijd0

Het is weer de tijd van het jaar dat tienduizenden Nederlanders naar de skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk trekken om daar op wintersport te gaan. Ben jij ook besmet door het wintersportvirus en wil je tijdens de volgende skitocht echt indruk maken bij vrienden en familie? Dan moet je de app PeakFinder Earth hebben.

250.000 bergen

PeakFinder bevat een overzicht van zo’n beetje alle bergen ter wereld, in totaal zitten er meer dan 250.000 in de app. Nu denk je misschien: een overzicht van bergen, dat vind ik toch ook op Wikipedia? Klopt, maar daar is het waarschijnlijk niet zo praktisch en mooi vormgegeven als hier.

Peakfinder Earth

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerst downloaden

Allereerst moet je in PeakFinder een gebied op een kaart downloaden, want uiteraard werkt de app ook offline als je in het buitenland, hoog op de piste staat. Vervolgens krijg je een witte lijntekening voorgeschoteld van de gebergtes om je heen, inclusief de namen. Veeg je op het scherm, dan verander je je gezichtsveld. Nog mooier is dat je kunt instellen dat PeakFinder het kompas gebruikt om automatisch mee te draaien als jij beweegt. Op die manier is het een fluitje van een cent om de getekende lijnen op het scherm te herkennen in de werkelijkheid.

Helaas is het niet mogelijk om PeakFinder als augmented reality-app te gebruiken. Hoe gaaf zou het zijn als de bergen meteen op het camerabeeld van je iPhone gemarkeerd worden? Misschien iets voor de volgende versie.

PeakFinder Earth

Nutteloos in Nederland

Weer terug in Nederland is er in de app helaas niet meer heel veel te beleven – je ziet vooral een rechte lijn met piepkleine heuveltjes. Gelukkig heb je nog steeds de optie om in de app van locatie te veranderen en andere gebergtes te verkennen. Kun je alvast oefenen voor de volgende vakantie, zodat je tegen die tijd de bergnamen uit je hoofd.

PeakFinder Earth: € 3,99

Meer reviews, tips en workshops? Haal dan de nieuwe iCreate!

Plus
  • Werkt ook offline
  • Kompas in app draait met jou mee
Min
  • Je hebt in Nederland vrijwel niets aan de app
Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar