Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews iPhone

Waterllama review: houd bij hoeveel water je drinkt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Waterllama review

Onze redactie zou een heel tijdschrift kunnen vullen met apps die bijhouden hoeveel water je drinkt. Waterllama is er een van – en is misschien wel de leukste van het stel. Dusdanig dat Waterllama een eigen review heeft gekregen.

Het schijnt dat een niersteentje pijnlijker is dan een bevalling. Een baby heb ik niet, maar over het eerste kan ik wél meepraten. Een paar jaar geleden perste ik zowaar een niersteentje uit, Rocky. Daarna volgden Marble en Pebbles. En toen dacht ik: het is me best 7 euro waard om nog een rolling stone te voorkomen.

Op de Apple Watch probeer ik dagelijks de drie ringen te vullen. Blijkbaar ben ik gevoelig voor deze vorm van ‘gamification’. Maar bijhouden hoeveel water ik drink? Dat is me toch echt te veel gedoe. En bovendien, ik drink toch al genoeg? Dit jaar was Waterllama een van de finalisten van de Apple Design Awards en toen moest ik er toch aan geloven.

Meteen viel me al op dat ik het met deze app wel volhoud om trouw alles bij te blijven houden. Ook omdat je de widget prominent op je scherm en Watch kunt zetten. Iedere keer als je water (of iets anders) drinkt, vult de lama in deze app zich met een gekleurd laagje.

Ieder drankje heeft een eigen kleur – ik voel me enigszins uitgedaagd om eens tequila te proberen. In de gratis versie van de app kun je trouwens kiezen uit een beperkt aantal typen drankjes en dus kleurlaagjes. Is de lama vol, dan ben je voldoende gehydrateerd.

Ik dácht dus dat ik ruim voldoende vocht binnenkreeg, maar nu ik het allemaal zo bijhoud blijk ik toch een soort drankprobleem te hebben. Nee, geen tequila. Maar genoeg dagen dat ik denk: staat die lama nu nog steeds maar tot zijn enkels in het water? Als je je hydratatiedoel behaalt, speel je personages vrij: ik heb er welgeteld nul! Je bent een drama, verzucht de lama. Net zoals mijn uroloog.

Pluspunten

Minpunten