Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

5x wandel-apps voor de iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
route.nl


Lees verder na de advertentie

Houd je van wandelen, maar ken je de geijkte plekken inmiddels wel? Steeds meer wandelaars gebruiken hun iPhone als wandelgids. Met een app vind je de mooiste wandelroutes in Nederland. Trek je wandelschoenen maar vast aan: dit zijn vijf apps om mee weg te lopen!

Wandelen

Wandelen

De app Wandelen is de populairste Nederlandse wandel-app en prijkt zodoende ook bovenaan dit lijstje. De app bevat in totaal voor aan 100.362 kilometer aan wandelroutes in de stad en in de natuur. Honderden routes zijn gratis, van 99 cent voeg je al een provincie-module toe. Kijk bij het filteren wandelcategorie in het hoofdscherm vooral ook even bij de specials, want daar vind je de interessantste wandelingen.

Natuurroutes

NAtuurroutes


kooptip

In deze wandel-app Natuurroutes hebben de boswachters van Natuurmonumenten de mooiste wandelroutes voor je uitgestippeld, en tijdens het wandelen vertellen zij je iets over de omgeving. Je kunt zoeken naar routes in je eigen buurt of op een andere locatie. Stel filters in om te zoeken naar bijvoorbeeld kind- of rolstoelvriendelijke wandeltochten. Drie routes krijg je cadeau, een jaarabonnement kost €4,99 per jaar.

Route.nl

Ook in route.nl vind je tienduizenden gratis routes waarvan er verrassend veel bij jou in de buurt zijn. Dat komt omdat gebruikers er hun eigen routes in kunnen opslaan en delen met anderen. En ook jij kunt er je eigen routes in aanmaken – en dat gaat verrassend eenvoudig. Met een premium account is de app advertentievrij, heb je ook gesproken navigatie en kun je hem koppelen met Apple’s app Gezondheid.

Natuur in Nederland

Natuur in Nederland behoort bij het gelijknamige boek en bevat zestien gratis wandelingen door natuurgebieden in heel Nederland. Hij doet wat antiek aan, maar heeft een bijzondere insteek die hem de moeite waard maakt. Tien heel diverse Nederlandse landschappen komen er in aan bod. Van deze app steek je ook daadwerkelijk wat op over de plaatselijke flora en fauna.

Gezondheid

Een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ook deze app willen we zeker even noemen. In de app Gezondheid vind je een stappenteller. Heb je de hele dag gewandeld met je iPhone in je broekzak, dan zie je hier dus het aantal stappen dat je gezet hebt. Je vindt de stappenteller via ‘Ontdek>Activiteit’.

Wat is jouw favoriete wandel-app voor de iPhone? Laat het weten bij de reacties hieronder!