Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Ultimate Ears Wonderboom 3 review: daar wil je er twee van

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Ultimate Ears Wonderboom 3 review

Enkele jaren terug was ik erg te spreken over de Ultimate Ears Wonderboom 2, maar inmiddels staat de opvolger ervan al op mijn bureau. Opnieuw heb ik een blauwe versie, maar toch is hij prima te onderscheiden van zijn voorganger: het blauw is net wat feller en de (enorme) knoppen zijn rood in plaats van mintgroen. Naast dit ‘Performance Blue’ kun je ook kiezen voor ‘Hyper Pink’, ‘Joyous Bright’ en ‘Active Black’. Maar of hij prettig klinkt, lees je in deze Ultimate Ears Wonderboom 3 review.

Één plus één is …

En wat is het eerste wat je doet, als je ein-de-lijk twee Wonderboompjes hebt? Dan koppel je ze aan elkaar. Want dat was de enige functie die ik de vorige keer niet kon testen: je kunt twee speakers aan elkaar koppelen om zo stereogeluid te creëren. De ene speaker vormt dan het linker, de andere het rechter kanaal. ‘All you gotta do is pair up two’, zo is te lezen op de website van Ultimate Ears.

Het kenmerkende koppelgeluidje klinkt, en dan … niets. Na enkele vruchteloze pogingen, zie ik pas de kleine lettertjes: je kunt de Wonderboom 3 niet pairen met de Wonderboom 2. Twee wonderboompjes maken in dit geval dus helaas nog geen bos.

Wonderlijk is het wel, want de twee speakers zijn verder zo goed als gelijk aan elkaar. Dan hebben we het niet alleen over het design. Als ik niet had geweten dat dit de nieuwe versie was, dan had ik het zelf nooit ontdekt, want de ­Wonderboom 3 is exact hetzelfde in gebruik. Koppelen aan je iPhone gaat nog steeds net zo gemakkelijk. Hij is nog net zo water- en hufterproof.

Het 360-graden-geluid ligt lekker in het gehoor. Opnieuw zit er aan de onderzijde van de Wonderboom een knop met daarop een dennenboompje voor het activeren van de Outdoor Modus, waardoor het geluid buiten wat prominenter klinkt. Nog steeds is het klooien met een micro-usb-kabeltje om de speaker op te laden. Heb ik wéér zo’n extra kabeltje voor mijn alsmaar uitdijende kabelspaghetti-monster.

Toch wel wat subtiele verschillen

Over opladen gesproken: dan komen we toch bij een eerste (subtiel) verschil: de batterijduur. Waar de vorige Wonderboom dertien uur kon ‘boomen’ op één enkele batterijlading, is dat bij de nieuwe versie opgerekt tot veertien uur. Altijd fijn, maar niet spectaculair. Verder is het bluetooth-bereik aanzienlijk uitgebreid, van 33 naar 40 meter.

Een laatste verschil is dat er voor de productie gebruikgemaakt is van gerecyclede materialen. Hartstikke duurzaam, natuurlijk, maar ik zou er mijn oude Wonderboompje niet voor bij het grofvuil zetten. Dat is pas duurzaam.

Ultimate Ears Wonderboom 3 review: conclusie

De Wonderboom 3 is net zo goed als de Wonderboom 2. Jammer dat ze niet met elkaar praten. Prima dus om los te kopen, maar heb je de oude nog staan dan is dit niet echt een goede toevoeging.

Pluspunten

  • Robuust.
  • Kan overal gemakkelijk mee naartoe.

Minpunten

  • Niet te koppelen met de vorige Wonderboom.
  • Amper ­vernieuwingen.