Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Transparent Note review: een transparante notities-app

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Transparent Note review

Notities, tekst, notities, tekst, notities, tekst … typ je regelmatig aantekeningen of samenvattingen, dan weet je hoe bloedirritant het is om constant te wisselen tussen de digitale tekst en je notities. Daarom had ik tijdens mijn studententijd graag van Transparent Note gehoord, of in ieder geval ruim voor het schrijven van deze review. Nou denk je vast: ‘Een notities-app? Die hebben mijn toestellen toch gewoon zelf?’ Klopt, maar van deze kan zelfs Apple nog wat leren.

Transparent Note review
De naam zegt het al: met Transparent Note maak je doorzichtige notities, zowel op je iPhone en iPad als je Mac. Hiermee bedoel ik niet de tekst zelf, maar specifiek de achtergrond van het bestand waarin wordt geschreven. Door zo’n transparant venster direct over de brontekst te plaatsen, kun je typen terwijl je het origineel leest. Zonder dat je telkens van venster of app moet wisselen, dus.

Helaas is deze doorzichtigheid het enige wat de app zo aantrekkelijk maakt, want verder heeft hij niets vernieuwends te bieden. Het aanpassen van de lettergrootte, de tekst- en achtergrondkleur veranderen – het zijn eenvoudige functies die veel uitgebreider zijn in tekstverwerkers als Pages of Microsoft Word.

Gaat jouw voorkeur uit naar een app als deze twee? Gebruik Transparent Note dan als extra hulpmiddel: typ hierin je tekst, kopieer het eindresultaat en plak het in een bestand van je favoriete tekstverwerkingsapp. Daar pas je dan gelijk even de opmaak aan. Dat laatste is vooral verstandig voor professionele documenten, maar deze routine bespaart jou in ieder geval een hoop klikwerk.

Pluspunten

Minpunten