Terug naar Transparent Note review: een transparante notities-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Transparent Note review: een transparante notities-app

Door Annemiek Lourensen16 mei 2022 11:002 min. leestijd0

Notities, tekst, notities, tekst, notities, tekst … typ je regelmatig aantekeningen of samenvattingen, dan weet je hoe bloedirritant het is om constant te wisselen tussen de digitale tekst en je notities. Daarom had ik tijdens mijn studententijd graag van Transparent Note gehoord, of in ieder geval ruim voor het schrijven van deze review. Nou denk je vast: ‘Een notities-app? Die hebben mijn toestellen toch gewoon zelf?’ Klopt, maar van deze kan zelfs Apple nog wat leren.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Transparent Note review
De naam zegt het al: met Transparent Note maak je doorzichtige notities, zowel op je iPhone en iPad als je Mac. Hiermee bedoel ik niet de tekst zelf, maar specifiek de achtergrond van het bestand waarin wordt geschreven. Door zo’n transparant venster direct over de brontekst te plaatsen, kun je typen terwijl je het origineel leest. Zonder dat je telkens van venster of app moet wisselen, dus.

Helaas is deze doorzichtigheid het enige wat de app zo aantrekkelijk maakt, want verder heeft hij niets vernieuwends te bieden. Het aanpassen van de lettergrootte, de tekst- en achtergrondkleur veranderen – het zijn eenvoudige functies die veel uitgebreider zijn in tekstverwerkers als Pages of Microsoft Word.

Gaat jouw voorkeur uit naar een app als deze twee? Gebruik Transparent Note dan als extra hulpmiddel: typ hierin je tekst, kopieer het eindresultaat en plak het in een bestand van je favoriete tekstverwerkingsapp. Daar pas je dan gelijk even de opmaak aan. Dat laatste is vooral verstandig voor professionele documenten, maar deze routine bespaart jou in ieder geval een hoop klikwerk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar