Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Teufel Ultima 40 Active: nu nog ultiemer

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Teufel Ultima 40 Active


Lees verder na de advertentie

De Ultima 40 is de klassieke staande torenspeaker van de Duitse audio­gigant Teufel. Deze speakers zijn er in verschillende set-samenstellingen, zoals de Teufel Ultima 40 Kombo die we al eerder hebben besproken. Waar deze aangestuurd wordt door een aparte versterker, krijg je bij de Ultima 40 Active alleen een tweetal torenspeakers. De versterker is namelijk verwerkt in een van deze torens, wat ze zogeheten actieve speakers maakt. Dat scheelt in ieder geval een – toch erg grote – versterker wegwerken. De speakers zijn alsnog flinke jongens, maar daar krijg je ook flink geluid voor terug.

teufel ultima 40 active

Nieuwe generatie

De Ultima Active is de opvolger van de populaire gelijknamige set, die nu omgedoopt is tot Ultima Active (2017). De verschillen tussen deze sets vind je vooral in de handigere (afstands)bediening. Deze keer geen hockeypuck-achtige afstandsbediening, maar eentje met gewone knoppen. Via deze knoppen stel je alles naar wens in, van bron tot geluidsinstellingen. Er zijn geen draai- en schuifknoppen meer verstopt aan de achterkant van de speakertoren zelf. Hier vind je alleen de in- en uitgangen. De Ultima Active is op bijna elke denkbare manier aan te sluiten, zoals via hdmi, usb, bluetooth, optische digitale ingang en tulpkabels.

Geen AirPlay


kooptip

Een minpunt is het ontbreken van AirPlay-ondersteuning. Ben je hier niet aan gehecht, dan is dit een ideale set voor naast je televisie. Het geluid is namelijk wonderbaarlijk. Of om met de woorden van ‘s Neerlands bekendste YouTuber Enzo Knol te spreken: ‘Shit gast, die zijn goed.’ Het heldere en diepe film- of gamegeluid dat uit de speakers komt, vult de grootste huiskamer. Maar ook met muziek kan de Ultima Active prima overweg. Je buren worden met gemak weggeblazen, zonder dat het geluid overstuurt. Met de baspoorten aan de achterkant moet je wel rekening houden. Hoe dichter je de torens tegen de muur zet, hoe meer bas zich in het geluidsveld wringt en hoe wolliger het geheel klinkt. Een stukje van de muur af geeft het beste resultaat.

[product teufel-ultima-active]

Hoewel echte audiofanaten vaak kiezen voor passieve speakers en een versterker – om het geluid zoveel mogelijk in eigen hand te houden – zijn actieve speakers voor de gewone gebruiker veel gemakkelijker. Twee speakertorens is het enige wat je nodig hebt. En in het geval van de Teufel Ultima Active ben je dan direct verzekerd van een uitstekende geluidskwaliteit.

Wil je de Ultima 40 live horen? Bezoek Teufels pop-up store in Rotterdam!

Pluspunten

  • Veel aansluitmogelijkheden
  • geweldig geluid

Minpunten

  • Geen AirPlay-ondersteuning