Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Teufel Stereo M 2: nieuwerwets stereo

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
rvw_teufel_stereo

De Teufel Stereo M 2 lijken op de retro speakers van je hifi-installatie van dertig jaar terug. Maar van binnen zijn ze supermodern.

Lees verder na de advertentie

Als je naar de speakers van de audiomerken van tegenwoordig kijkt, dan lijkt het wel alsof stereo-geluid niet meer van deze tijd is. Ze bouwen weliswaar bijna allemaal mooie speakers met goed geluid, maar in de meeste gevallen gaat het om enkele speakers. Sommige mogen dan technisch gezien stereogeluid bieden, maar als de rechter en linker speaker twintig centimeter van elkaar verwijderd staan, blijft van dat stereo-effect weinig over.

Bij Teufel denken ze daar blijkbaar anders over. De naam geeft het al aan, de Teufel Stereo M 2 zijn ouderwetse stereospeakers. Qua formaat doen ze denken aan de speakers van een hifi-installatie van dertig jaar terug, zeker als je voor de zwarte variant gaat. Daarnaast is er de door ons geteste witte variant die uiteraard iets moderner oogt. Modern is sowieso de betere beschrijving voor de Stereo M 2, want ze ondersteunen zo’n beetje alle invoerbronnen die je je maar kunt bedenken. Wat dacht je van AirPlay, Bluetooth, Spotify Connect, TuneIn, Chromecast of optisch? En voor dat retro-gevoel zit er ook nog een ouderwetse aux-aansluiting. Kortom, deze speakers kunnen je ultieme en enige speakers in huis zijn: voor je platenspeler, je televisie en je iPhone. Maar overtuigen ze ook in onze test?

Uit de doos

Teufel noemt de Stereo M 2 zelf boekenplankspeakers. We weten niet wat voor boekenplanken ze hebben in Berlijn – de thuisbasis van Teufel – maar voor de gemiddelde Nederlandse boekenkast zijn de Teufels te groot en te zwaar. Ze meten 21 x 43,2 x 26,8 cm en wegen 10 kilo per stuk. Best flinke units dus. De volgende verrassing: er zitten twee stroomkabels in de doos. Twee? Ja, want in tegenstelling tot veel andere stereosets hebben de Stereo M 2 geen gezamenlijke voeding, maar ieder een afzonderlijke. Bovendien werken ze (desgewenst) geheel draadloos in stereo-verband zodat je dus flexibel bent in waar je de speakers wilt plaatsen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Als ze eenmaal op de juiste plek staan, is de eerste configuratie zo gepiept. De Teufel Home-app leidt je razendsnel door alle stappen en maakt verbinding met je wifi. Wel zo fijn: je hebt geen account nodig voor de configuratie. Direct daarna kom je terecht in de afspeelweergave van de app. Deze zit duidelijk in elkaar en toont alle invoerbronnen. Zo vind je bijvoorbeeld in een mum van tijd je favoriete radiostation dat je op vakantie hebt geluisterd. Alleen de volumeregeling zou iets nauwkeuriger kunnen gaan. Via de touch-knoppen aan de bovenkant van de speaker pas je overigens ook het volume aan, kies je je invoerbron of stel je een van de drie vooraf gedefinieerde audiopresets in.

rvw_teufel_stereo

Hoe klinken de Teufel Stereo M 2

Het grote formaat belooft veel goeds voor het geluid. We nemen de proef op de som met onze testlijst op Apple Music via AirPlay. De geluidsbelofte maakt de Stereo M 2 meteen waar. Het begint met de bas, die buitengewoon goed gedefinieerd is. De lage frequenties hebben meer dan genoeg oomph en geven songs de nodige diepte.

De bas is echter nooit overdreven en kan ook heel ingetogen zijn. Maar hij is altijd aanwezig. Daarnaast leveren de speakers duidelijke middentonen en kristalheldere hoge tonen – je mist geen enkel detail. Het is ook indrukwekkend hoe de luidsprekers moeiteloos elk genre beheersen en zowel heel stilletjes als op de geluidspijngrens perfect klinken. Bovendien is het stereobeeld uitstekend. Waar je ook staat, de speakers slagen erin om je altijd beide kanalen te laten horen.

Pluspunten

  • Gemakkelijke configuratie
  • Supergoed stereogeluid
  • Mooi uiterlijk

Minpunten

  • Best wel groot en zwaar
  • Volumeregeling via app is weinig nauwkeurig