Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Teufel Rockster Cross: ga los met de Cross!

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Teufel Rockster Cross uitgelicht


Lees verder na de advertentie

‘Met je camper een nachtje naar de kust, van feest naar feest door de stad of met je bikervrienden op weg naar het festival – zulke momenten worden met een goede sound en vette beat herinneringen om nooit meer te vergeten.’ Teufel zet direct de toon voor de Rockster Cross. Deze speaker laat je niet thuis staan, hiermee cross je door het land. En dat is precies wat we gedaan hebben.

teufel rockster cross

Waar is dat feestje?

Tijdens Koningsdag namen we de Rockster Cross mee naar alle festiviteiten. De waterdichtheid van deze speaker is derhalve getest door er het nodige bier overheen te gieten, al dan niet per ongeluk door een hossende polonaise of een licht beschonken staat. Helemaal onderdompelen in vloeistof raden we overigens af, want de Cross is alleen spatwaterdicht. Een beetje regen – of alcoholische vloeistof – is echter geen probleem. De Rockster Cross maakte het allemaal niet uit, die ging stug door met het uitstoten van vrolijke en vooral harde klanken.

Hoewel de speaker ook voor alledaags gebruik binnenshuis goed uit de verf komt, is deze echt gemaakt voor (tuin)feestjes. De Rockster Cross kan namelijk erg hard, zonder dat het geluid vervormt. Sterker nog, juist op hogere volumes blinkt deze speaker uit. Wil je nog wat extra bas, dan is daar een speciale knop voor die de lage frequenties nog een extra boost geeft. De effectiviteit hiervan is wisselvallig. In sommige gevallen maakt het de muziek nog wat ruimtelijker, in andere overheerst de bas hierdoor zo erg dat het storend wordt.

Knoppen en aansluitingen


kooptip

Het aansluiten van je iPhone op de ­Rockster Cross middels bluetooth is zo gebeurd en daarnaast heb je ook de mogelijkheid om met een aux-kabeltje te werken. Dankzij de usb-aansluiting is de Cross ook te gebruiken als powerbank. Handig als je iPhone bijna leeg is en je geen stopcontact in de buurt hebt. De klepjes om bij de fysieke ingangen te komen, zitten echter wel erg strak dicht. De eerste paar keer hebben we een pen of stokje moeten gebruiken om deze open te lepelen. Het zal met de waterdichtheid te maken hebben.

Verder heeft de Rockster Cross duidelijke knoppen om onder meer te pauzeren, koppelen, het geluid te regelen en de stem­besturing (en telefoonstand) in te schakelen. Een liedje voor- of achteruitskippen? Daar heb je dan weer de knoppencombinatie afspeelknop met volume omlaag en omhoog voor nodig. Ietwat onhandig.

Meenemen!

De Rockster Cross van Teufel vraagt erom meegenomen te worden naar buiten. De meegeleverde draagband voor over je schouder, de spatwaterdichte speakerkast die zich dankzij de vorm perfect om je heup drapeert, de accu die het ruim vijftien uur uithoudt. Het is de ouderwetse boombox in een modern jasje. Ideaal om mee te nemen, of neer te zetten op een (buiten)feestje.

[product teufel-rockster-cross]

Pluspunten

  • Gemakkelijk te koppelen
  • Uitstekend geluid – vooral op hoog volume

Minpunten

  • Liedjes skippen ietwat omslachtig
  • Klepjes gaan lastig open