Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Teufel Real Blue TWS 3 review: AirPods Pro voor een klein prijsje?

Auteur: Terry Stooker
0 reacties

AirPods Pro voor zo’n honderd euro minder dan bij Apple? Ja, graag! Goed, ze zien er misschien niet zo stijlvol uit als Apple’s oordopjes en ze missen deels het gebruiksgemak, maar de Teufel Real Blue TWS 3 heeft veel te bieden voor iedereen die simpelweg ongestoord muziek wil luisteren.

Lees verder na de advertentie

Onbeduidend design

De Teufel Real Blue TWS 3 ziet eruit zoals zovelen. Geen steeltje, maar gewoon een ronde dop die zich altijd knus in je oorschelp nestelt, dankzij de verschillende formaten eartips die meegeleverd worden. En dat is prima, want uiteindelijk zie je de oordoppen zelf toch niet. Ze zijn daarnaast lekker licht, waardoor je ze amper voelt en langdurig kunt dragen. 

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Zodra je de opbergcase opent, gaan de oordoppen in de koppelingsstand. Zo simpel en gebruiksvriendelijk als bij de AirPods (Pro) gaat het koppelen niet, maar uiteindelijk is het ook niet meer dan bij de Bluetooth-instellingen op ‘Teufel TWS 3’ tikken en voilà: het luisteren kan beginnen. 

De oordoppen kunnen overigens gekoppeld worden aan twee apparaten tegelijk, zodat je zowel het geluid van je Mac als je iPhone in je oren hebt. Om de beurt, welteverstaan. Maar alsnog handig dat je niet hoeft te hannesen om vanuit je favoriete afspeellijst op de iPhone deel te nemen aan een videovergadering op je Mac.

Verder zijn de oordoppen spatwaterdicht (IPX4) en houden ze het tot 37 uur vol in combinatie met de opbergcase, tot 9 uur op een enkele lading.

Tikken

De bediening van de Real Blue TWS 3 vergt even wat gewenning. Beide oordoppen hebben namelijk andere functies, afhankelijk van hoe vaak je op het dopje tikt. Eenmaal tikken is pauzeren, zowel voor links als rechts. 

Dubbeltikken op rechts zorgt ervoor dat je naar het volgende nummer skipt, met een dubbeltik op links ga je juist een nummer terug. Om het volume te wijzigen houd je je vinger op het oortje rechts voor harder en links voor zachter. 

En dan kun je nog driemaal tikken: links voor de transparantie-modus en rechts voor actieve noise cancelling. Gelukkig krijg je na elke tik auditieve feedback en vaak is het ook zo dat als de muziek eenmaal draait je er toch niet meer naar omkijkt.

Als een klok

Het belangrijkste bij oordoppen blijft natuurlijk de geluidskwaliteit. En die is bij de Teufel Real Blue TWS 3 zoals we zouden verwachten: uitstekend. De audio is ruimtelijk en gelaagd, waarbij vrijwel het gehele geluidsspectrum goed tot zijn recht komt. Het laag had nog net wat dieper kunnen zijn, maar is voor oordoppen van dit formaat respectabel. Via de Teufel-app kun je het geluidsbeeld eventueel nog wat aanpassen.

Van de actieve noise cancelling (ANC) zijn we minder onder de indruk. Het inschakelen van de ANC levert gemengde resultaten op. Bij kantoortuinrumoer horen we weinig verschil, bijvoorbeeld. En ook bij constant geluid zoals de luidruchtige motor van de bus werkt het soms wel en soms niet. Gelukkig dempen in-ears van nature al het nodige geluid, dus echt storende geluiden komen er niet zo snel doorheen.

Bij de transparantiemodus is het hetzelfde verhaal. Als een collega begint te praten, dan wordt dit willekeurig doorgelaten. Even je oortje uit je oor is een beter alternatief – en fijn dat de muziek dan automatisch op pauze gaat. Op de fiets stonden we wel versteld van de transparantiemodus. Het ruizen van de wind werd perfect uitgefilterd, terwijl we de geluiden van het verkeer prima konden horen. 

Die andere oortjes van Teufel

Mocht je je oriënteren op de website van Teufel, dan stuit je ongetwijfeld op een soortgelijk product dat de aandacht trekt: de Teufel Airy TWS 2. Met een iets andere look, veelal dezelfde features en een lagere prijs. Een goede deal? Nee. De oordopjes voelen plastic aan, en de geluidskwaliteit is ondermaats. Ze reageren ook overgevoelig op aanrakingen; bij de minste aanraking pauzeren of skippen ze nummers, zonder enige vorm van feedback te geven. Bovendien zijn ze slechts 50 euro goedkoper dan de Real Blue, wat de mindere kwaliteit en functionaliteit nauwelijks rechtvaardigt.

Teufel Real Blue TWS 3 review: conclusie

Je leest het al terug in de review: de Teufel Real Blue TWS3 wint het uiteindelijk niet van de AirPods Pro. Dat zou ook gek zijn, want Teufels oordoppen zijn een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Hiervoor krijg je een uitstekende geluidskwaliteit, spatwaterdichtheid en urenlang ongestoord muziek luisteren. En dat is in essentie wat je van oordoppen verlangt, toch?

Pluspunten

  • Uitstekend geluid
  • Spatwaterdicht
  • Comfortabel voor langere tijd

Minpunten

  • Active Noise Cancelling en transparantiemodus zijn wat wispelturig