Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Teufel Radio One review: wakker worden klonk nog nooit zo goed

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Teufel Radio One review


Lees verder na de advertentie

Wekkerradio’s hebben een slecht imago. Dat kan ook bijna niet anders, want wie wil er nou door een vervelende alarmtoon – standje brandalarm – abrupt uit zijn slaap worden gehaald? Of door een radiozender met een krakend geluid? Gelukkig is Teufel bezig om dat imago te verbeteren en voor goed geluid in de ochtend te zorgen. Wij kijken in onze Teufel Radio One review of hij een plek in je slaapkamer of in je keuken verdient.

Hoe wil je gewekt worden?

Met een breedte van 24 centimeter past de Radio One overal, zij het op je nachtkastje of op het aanrecht. Aan de voorkant zie je een helder schermpje door de chique stoffen bekleding heen. Dankzij de grote cijfers zijn de klok en de alarmtijden gemakkelijk op afstand af te lezen. Voor maximaal slaapcomfort pas je met diverse dim-instellingen de helderheid van het scherm perfect aan je voorkeuren aan. Met de toetsen aan de bovenkant van de Radio One regel je twee alarmtijden, die je onafhankelijk van elkaar kunt instellen.

Om je ochtend muzikaal te beginnen, is er natuurlijk radio: behalve klassieke FM-radio is ook DAB ingebouwd voor een optimale geluidskwaliteit. Daarnaast heeft de Radio One eigen alarmtonen die je zachtjes uit je slaap halen. Grappig: je kunt kiezen voor het klokgelui van de Berlijnse Gedächtniskirche als wektoon.

Om rustig in slaap te komen, is er een slaaptimer die de Radio One automatisch uitschakelt na 15, 30, 45, 60 of 90 minuten. Perfect als je bij het inslapen nog een podcast of muziekje wilt luisteren die je via bluetooth naar de Teufel stuurt, want ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Het geluid daarvan is overigens top, zoals de volgende luistertest bewijst.

Luistertest Teufel Radio One


kooptip

Wanneer we muziek opzetten, zijn we onder de indruk van het heldere, dynamische en vooral verbazingwekkend ruimtelijke geluid dat de Radio One produceert. Ondanks het compacte formaat klinkt de wekkerradio vol en krachtig – hij zal hifi-fans niet teleurstellen. Verder is de ontvangst van de DAB-radio buitengewoon stabiel en ruisvrij, waardoor wakker worden en naar de radio luisteren een genot is. Ook bij draadloze muziekweergave via bluetooth overtuigt de Radio One met een net zo goed geluid.

Teufel Radio One recensie

Alleen als speaker op een feestje is de Teufel Radio slechts beperkt geschikt. Hoewel het geluid ook op hoge volumes goed blijft, ontstaat er wel een ander probleem. Want bij nummers met een dreunende bas wil de Radio One nog wel eens op de maat van de muziek meebewegen. Het geeft maar aan hoe hard je de Radio One kunt zetten, maar tegelijkertijd had Teufel dit euvel met betere rubberen voetjes kunnen verhelpen. Of is het een feature om als de wekker gaat toch echt op te staan en hem weer op je nachtkastje te zetten? Dan moet je hem wel behoorlijk hard zetten.

Conclusie: Teufel Radio One review

De Teufel Radio One is een wekkerradio die ook geluidsfanaten niet teleur zal stellen. Bovendien ziet hij er ook nog goed uit.

Pluspunten

  • Ziet er chic uit
  • Klinkt geweldig
  • Veel functies en instelmogelijkheden

Minpunten

  • Begint op hoge volumes te bewegen