Terug naar Teufel Musicstation: stereotoren met één verdieping
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Teufel Musicstation: stereotoren met één verdieping

Door Sven Lamers21 december 2020 07:183 min. leestijd1

Ken je ze nog? De stereotorens van weleer? Misschien heb je er zelf nog een in de kelder staan of voel je het gat dat die ooit op je bankrekening heeft achtergelaten nog steeds. Het was ook altijd wel een flinke opstelling. Je had: een versterker, een equalizer, een radio, een cd-speler en uiteraard luidsprekers. Allemaal losse apparaten zodat je er gemakkelijk eentje kon vervangen.

Teufel MusicstationVandaag de dag is de hifi-installatie vrijwel volledig uit de gratie geraakt, behalve bij de die-hard audiofielen. Iedereen heeft wel een paar draadloze bluetooth- of netwerkspeakers die worden aangestuurd door je Mac, iPhone of rechtstreeks vanuit het internet. Maar wat als je de hifi-stereotoren weer terugbrengt naar het heden? Dat heeft Teufel gedaan met de Teufel Musicstation. Eerder heeft dat bedrijf al de keukenradio op-nieuw uitgevonden met de Radio 3Sixty, nu is dus de stereotoren aan de beurt.

Teufel Musicstation: stijl van vroeger

Zijn wortels probeert de Teufel Musicstation in ieder geval niet te verbergen. Je haalt een zwart blok uit de doos, niet heel veel anders dan één onderdeel van een stereotoren. Hij heeft ongeveer de breedte van een kleine soundbar, maar de bovenkant loopt schuin en herbergt een glanzend oppervlak met touch-knoppen en een schermpje. Dat lijkt overigens rechtstreeks uit de Radio 3Sixty te komen, wat we een klein beetje jammer vinden. Het heeft weliswaar een vrij hoge resolutie en is daardoor haarscherp, maar Teufel heeft op dit apparaat immers genoeg ruimte voor een groter display.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

En als we dan toch bezig zijn, waarom niet meteen een touchscreen in plaats van alle touch-knoppen eromheen? Maar goed, de bediening blijft toch prima werkbaar, dankzij het klikwiel aan de rechterkant van het appa-raat. Heb je ooit een iPod gehad? Dan weet je precies hoe je met Teufel om moet gaan.

Configureren

Waar je vroeger bij een stereotoren nog moest uitvogelen waar alle kabels naartoe moesten, is het bij de Teufel slechts een kwestie van een stopcontact zoeken. Daarna zet je hem aan en heb je razendsnel verbinding gemaakt met je wifi. Wifi? Ja, natuurlijk. Je wilt tenslotte ook naar internetradio, Spotify of Amazon Music kunnen luisteren. Jammer overigens dat er geen Apple Music of AirPlay in zit. De andere opties zijn fm-radio, DAB-radio, aux, usb of netwerkshares.

Maar de Musicstation zou geen vervanging voor een stereotoren zijn als je er geen cd’s mee zou kunnen luisteren. Dus halen we onze oude cd’s uit de kelder (ze liggen naast de stereotoren te verstoffen) en voeren de Musicstation. De cd-sleuf zit aan de bovenkant van het apparaat en slikt de schijven daardoor erg stijlvol. En we geven toe, wat klinkt zo’n cd toch goed in directe vergelijking met een Spotify-stream.

Maar misschien ligt het ook aan het vermogen van 100 watt en aan de zes goede luid-sprekers van Teufel die voor een kamervullend geluid zorgen. Een feestje zouden we ermee wel aandurven. Vooral als je de ‘Dynamore’-functie inschakelt, produ-ceert de alles-in-één stereotoren een mooi ruimtelijk geluid; het is net alsof de luidsprekers veel verder uit elkaar staan.

Conclusie

Heb je je stereotoren nog niet naar de kelder verhuisd omdat je zo graag naar cd’s luistert? Met de Teufel Musicstation creëer je wat ruimte in je huiskamer én krijg je een hoop nuttige functies erbij.

Plus
  • Tal van invoerbronnen – waaronder cd
  • Ruimtelijk geluid
Min
  • Geen Apple Music
  • Geen AirPlay
Bestel de Teufel Musicstation
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
L.R.
Lezer
L.R.

Zo’n 2.5 jaar geleden m’n eerste teufel 3sixty gekocht als vervanging van mn oude muziekinstallatie in de huiskamer, leek me eigenlijk een beetje te klein om de kamer te vullen met goede klank maar dat was redelijk onterecht, wat een geluid uit Zo’n klein apparaat. Inmiddels is hij verhuisd naar de leefkeuken en vervangen door een teufel musicstation… die is helemaal fantastisch… alles op en aan, en een waanzinnig zuiver en diep geluid. Enige minpuntje is die onzinnige draad antenne voor de dab, wat een ramp. Daar moet ik nog een oplossing voor zoeken. Dan is de dab ontvangst van… Lees meer »