Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Teufel Motiv Home: krachtige draagbare wifi-speaker met bluetooth

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
teufel motiv home

De Teufel Motiv Home is een heel complete draadloze speaker die een gemiddelde woonkamer met gemak van uitstekend geluid voorziet en die je bovendien ook eenvoudig ergens anders neerzet.

Lees verder na de advertentie

Teufel Motiv Home

Van alle Teufel-producten kun je de Motiv Home nog het beste vergelijken met de One M. Alleen is de Motiv Home krachtiger (70 watt ten opzichte van 45 watt) en draagbaarder, en ziet hij er een stuk moderner uit dan de One M. Logischerwijs is de in zwart en wit verkrijgbare Motiv Home (549,99 euro) ook iets duurder dan de One M (359,99 euro).

Vormgeving en bediening

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het design van de Teufel Motiv Home is volgens Teufel zelf ‘Scandinavisch’. En inderdaad doet het ontwerp een heel klein beetje denken aan luidsprekers van bijvoorbeeld Vifa of Kreafunk, al is de behuizing hoekiger en zijn er andere materialen gebruikt. Waarschijnlijk zal niet iedereen het design van de Motiv Home even mooi vinden, maar over smaak valt niet te twisten.

zijkant

De Teufel Motiv Home is 40 centimeter breed en dat is best flink. Ook 4,45 kilogram is niet bepaald licht te noemen. Dit komt door de grote ingebouwde accu en de vijf luidsprekers die erin zitten. Desondanks is de Motiv Home gemakkelijk te verplaatsen dankzij de geïntegreerde handgreep aan de achterkant.

teufel motiv home

Alle bedieningsknoppen van de Teufel Motiv Home vind je overzichtelijk terug op de bovenkant. Zo heb je altijd snel en eenvoudig toegang tot alle functies. Uiteraard bedien je de speaker ook gemakkelijk vanuit de bijbehorende app op je iPhone of iPad, waar je ook gelijk wat meer mogelijkheden hebt. Aan de achterkant vind je de stroomaansluiting, USB-aansluiting (om bijvoorbeeld je iPhone mee op te laden; muziek afspelen vanaf een USB-stick is niet mogelijk), een AUX-in, een resetknop en een setup-knop. Je sluit de speaker met de meegeleverde kabel rechtstreeks aan op een stopcontact, een adapter is dus niet nodig.

Streamen en radio luisteren

Je hebt met de Teufel Motiv Home verschillende mogelijkheden om naar muziek te luisteren. Via de Teufel Home-app heb je om te beginnen toegang tot internetradio (TuneIn radio). Daarnaast kun je draadloos streamen vanaf Spotify of Tidal, maar je kunt eigenlijk alles streamen naar de ingebouwde Chromecast en AirPlay 2. Tot slot is bekabeld aansluiten ook mogelijk.

app

In de app pas je overigens ook eenvoudig de hoeveelheid bas en treble aan, en schakel je ‘dynamore’ (virtuele stereoverbreding) in en uit. Ook kun je daar de helderheid van de led-lampjes aan de voorkant aanpassen.

Geluidskwaliteit en accuduur

De Motiv Home heeft vier speakers van 50 mm en een woofer van 127 mm, die worden aangedreven door vijf versterkers met een totaal vermogen van 70 watt. Dit alles zorgt voor een uitstekende geluidskwaliteit op praktisch alle volumes. Op zeer laag volume is alles toch goed hoorbaar en pas wanneer je het volume zo hoog zet dat je jezelf nauwelijks meer verstaanbaar kunt maken, treedt er vervorming op. De speaker is zoals gezegd redelijk groot en zwaar, maar de fijne geluidskwaliteit maakt dat potentiële minpunt direct weer goed.

teufel motiv home

De ingebouwde handgreep geeft al aan dat de Teufel Motiv Home ondanks zijn behoorlijke gewicht en afmetingen wel degelijk is gebouwd om te verplaatsen. En dat blijkt ook uit de Lithium-Ion accu met een capaciteit van 5200 mAh die in de speaker zit ingebouwd. Is die volledig opgeladen, dan luister je waar je maar wilt 15 uur lang zonder stroomkabel naar je favoriete muziek.

Teufel Motiv Home: moet je hem kopen?

Ben je op zoek naar een goede draadloze speaker? Dan zijn er best veel redenen om voor de Teufel Motiv Home te kiezen. De geluidskwaliteit is goed, de bediening is eenvoudig, je krijgt alle streaming-opties die je je maar kunt wensen, en je kunt de speaker ook zonder stroomkabel 15 uur lang gebruiken. Of je het design mooi vindt, blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Misschien vind je de Sonos Five mooier, maar die is wel honderd euro duurder en heeft geen ingebouwde accu. Vind je het design wel mooi, dan is er dus eigenlijk geen reden om niet voor de Teufel Motiv Home te kiezen.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Veel vermogen
  • Internetradio
  • Veel streaming-opties
  • Ingebouwde accu
  • Eenvoudige bediening

Minpunten

  • Niet iedereen zal het design mooi vinden