Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Teufel Motiv Go: deze speaker gaat maar door

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Teufel Motiv Go


Lees verder na de advertentie

Draagbare bluetooth-speakers staan veelal voor een lastige opgave. Want je wilt draagbaarheid zonder te veel in te leveren op geluidskwaliteit. Waar ‘vaste speakers’ zo groot kunnen zijn als nodig is voor het beste geluid, moet een draagbare speaker hetzelfde bereiken in een veel kleinere verpakking. Gelukkig is de Teufel Motiv Go een kleine krachtpatser met een vernuftige stereotechniek.

Wil je op de hoogte worden gehouden van andere coole producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Klein maar fijn

Goed handelbaar is de Motiv Go zeker. Met een breedte van 20, hoogte van 11 en een maximale diepte van 6 centimeter en een gewicht van net geen kilo neem je deze speaker gemakkelijk mee van kamer naar kamer. Of naar buiten, want hij is met een IPX5-waarde spatwaterdicht. Om deze waterdichtheid te garanderen zijn de knoppen bovenop voorzien van een rubberen laag en is ook de uitsparing aan de zijkant – voor de oplader en een aux-kabeltje – voorzien van een klepje. De gehele voorkant is voorzien van stof en de onderkant van de verder aluminium behuizing is net iets dieper dan de bovenkant. De Teufel Motiv Go is er in zwart en zilver. Een erg robuuste en bovenal chique verschijning.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Van binnen heeft de Motiv Go onder meer twee full-range drivers, passieve membranen voor (extra) bas … en een microfoon. Word je gebeld, dan kun je het gesprek dus voeren via de speaker. Na afloop gaat de muziek direct weer aan. Vergeet ook de ingebouwde accu niet, die volgens Teufel tot wel 16 uur aan muziek kan leveren op een enkele lading. We hebben het niet op de seconde bijgehouden, maar geloven dit direct. In een week tijd hebben we de Motiv Go slechts tweemaal aan de oplader moeten hangen. En we spelen vrijwel constant muziek af.

Teufel Motiv Go

Zodra je de speaker voor de eerste keer aanzet gaat hij op zoek naar een bluetooth-signaal en met een paar tikken in het gelijknamige menu van je iPhone is die gekoppeld. Wil je nog een apparaat koppelen voor de party-modus, dan doe je dat via de bluetooth-knop aan de zijkant. Bovenop vinden we een aan-uitknop, een knop voor de Dynamore-modus, de afspeelknoppen vorige, afspelen/pauzeren en volgende, en ten slotte de knoppen voor volume omlaag en omhoog. De bediening is zodoende intuïtief, al zorgt de rubberen laag er soms voor dat een voorzichtige klik niet geregistreerd wordt. Goed indrukken is nodig.

Plaatsafhankelijk geluid

De plek waar je een speaker neerzet heeft gevolgen voor het geluid. Daarom is dat bij een draagbare speaker als de Motiv Go altijd wat lastig te beoordelen. De fabrikant doet er natuurlijk alles aan om de geluidskwaliteit in uiteenlopende situaties zo hoog mogelijk te krijgen. Teufel is dit behoorlijk gelukt. Het geluid dat uit de speaker komt reikt van keurig tot groots, afhankelijk van de ruimte waarin je de speaker plaatst. Op z’n minst krijg je een ietwat wollig en bassig geluidsbeeld, op z’n best klinkt de Motiv Go net zo goed als een set vaste speakers. Dat laatste is zeker indrukwekkend te noemen.

Teufel heeft aan deze speaker ook de zogeheten Dynamore-techniek toegevoegd. Met een druk op de knop schakel je een extra brede stereoweergave in. En die doet wonderen voor het geluid. Alsof de Motiv Go ineens anderhalve meter breed is geworden lijkt dit werkelijk van twee kanten te komen. Dit brengt een enorme diepte in de mix, waarbij het laag, midden en hoog veel ruimte krijgen om tot ontwikkeling te komen. Wederom is de kracht en effectiviteit afhankelijk van de ruimte – en deels van je favoriete muziekgenre. Het is sowieso handig dat je kunt kiezen uit twee geluidsweergaven, zodat je per situatie kunt beoordelen wat het beste klinkt. Nadat wij de Dynamore-stand activeerden, hebben we deze echter nauwelijks meer uitgeschakeld.

Conclusie

Geluidskwaliteit, draagbaarheid, accuduur, stevigheid en gebruiksgemak: dat is waar een draagbare speaker op beoordeeld wordt. Tel je dat hele pakket bij elkaar op, dan krijgt de Teufel Motiv Go van ons een dikke ‘go’!

Pluspunten

  • Accuduur
  • robuust en chic
  • de stereoweergave met Dynamore

Minpunten

  • Afhankelijk van de ruimte kan het geluid wat wollig zijn