Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Teufel Cinebar Pro: haal bioscoopgeluid in huis

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Teufel Cinebar Pro


Lees verder na de advertentie

Om een bioscoopervaring in huis te halen heb je twee dingen nodig: goed beeld en goed geluid. Waar het televisiescherm steeds groter wordt en de beeldkwaliteit steeds beter, is het geluid toch vaak een ondergeschoven kindje bij veel televisiefabrikanten. Waarom zouden ze hier ook veel energie in steken als veel mensen toch hun eigen audio-apparatuur aansluiten op de televisie? Een soundbar levert al gauw veel beter geluid dan de kleine speakers van een televisie. Teufel bewijst dit weer eens met zijn krachtigste soundbar: de Cinebar Pro.

Teufel Cinebar Pro

Cinebar Pro: groots van formaat

Met een breedte van 120 centimeter en een gewicht van ruim 11 kilo is de Cinebar Pro met recht een zware jongen. Hij huist dan ook acht luidsprekers, zes versterkers en een indrukwekkend aantal aansluitmogelijkheden. Te weten vier HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en daarnaast ook nog digitale en analoge ingangen. Daarnaast is draadloos aansluiten een fluitje van een cent door middel van bluetooth en de ingebouwde Google Chromecast-technologie.

Aansluiten is dus geen enkel probleem, de sounbar wegwerken in je interieur wat lastiger. Niet dat die weggewerkt dient te worden, want dankzij het robuuste en enigszins industriële design mag deze zeker gezien worden – al zullen smaken altijd verschillen. Behalve de soundbar wordt ook de draadloze T10-subwoofer meegeleverd. Deze kun je naar voren of naar beneden richten, net wat je voorkeur heeft. Met het formaatje XL eist de subwoofer zijn eigen plek, die je er maar net voor over moet hebben.

Cinebar Pro: groots in geluid


kooptip

In veel gevallen houdt formaat niet direct verband met kwaliteit, maar in het geval van de Cinebar Pro kunnen we kort zijn: het geluid is groots. De soundbar zorgt voor de midden en hoge frequenties en de subwoofer neemt het laag voor zijn rekening. En met laag bedoelen we ook echt laag. Bij een goede actiefilm voel je de explosies, zonder dat het te overdreven bassig klinkt. En ook muziek komt zeer goed uit.

Teufel Cinebar Pro

Met de meegeleverde afstandbediening stel je het geluid naar wens in en kies je gemakkelijk voor de juiste invoer. Echte surround sound of Dolby Atmos ontbreekt helaas, maar als vervanging hiervoor heeft Teufel zijn eigen Dynamore Ultra-technologie toegevoegd. Hiermee kan het geluid vooral heel breed getrokken worden. Dit werkt prima en met name muziek wordt hier heel ruimtelijk van. In films zorgt het voor een open en atmosferisch geluid waar je als het ware middenin zit, al wordt de echte diepte van surround sound niet geëvenaard. En hoe hoog je het volume ook opschroeft, de audio blijft gebalanceerd en vervormt nooit.

De Cinebar Pro tilt het geluid van elke televisie naar een hoger niveau, van films, tot games, tot muziek. De adviesprijs voor de soundbar en subwoofer is doorgaans 1299 euro, maar momenteel is de Cinebar Pro voor 999 euro te bestellen op de website van Teufel.

Pluspunten

Minpunten