Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Teufel Boomster: Boom boom boom boom, I want you in my room?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

In de jaren zeventig en tachtig waren ze uitermate hip: gettoblasters. Grote, toch draagbare speakers met twee flinke luidsprekers en veel vermogen die behoorlijk wat herrie kunnen schoppen. Tegenwoordig zie je bijna niemand meer met zo’n gettoblaster op zijn schouder lopen. Speakermerk Teufel wil daar verandering in brengen met de Teufel Boomster.

Moderne gettoblaster

Zoals het hoort voor een moderne gettoblaster is de Teufel Boomster best groot. Niet zo groot als de modellen uit de jaren tachtig, maar veel groter dan andere hedendaagse bluetooth-speakers. Het design is onopvallend, dankzij een matzwarte behuizing van plastic en metaal. Het handvat aan de bovenkant is praktisch, zo neem je de speaker gemakkelijk mee. Ook is de Boomster spatwaterdicht. Handig voor feestjes met een zwembad erbij.

Bluetooth-speaker met radio!

Naast het handvat heb je aantal touch-knoppen (zonder haptische feedback, dus je voelt geen bevestiging) om het volume te regelen en de geluidsbron in te stellen: aux, bluetooth of radio. Ja, je leest het goed, de Boomster ondersteunt radio en dan zowel in de analoge FM- als de digitale DAB+-variant. Een mooie aanvulling voor een bluetooth-speaker, vinden we. Uiteraard heeft de Boomster ook een ingebouwde accu die het zo’n 16 uur volhoudt. Is die leeg, dan kun je met acht AA-batterijen nog een paar extra uurtjes vooruit. Om ervoor te zorgen dat ook je iPhone de bijna 24 uur muziek afspelen doorkomt, kun je die dankzij de usb-aansluiting ook opladen.


kooptip

Comeback van de gettoblaster

Van een moderne gettoblaster hadden we qua geluid vooral een ding verwacht: een dikke bas. En als je wilt, kun je die ook krijgen; je stelt de subwoofer namelijk apart van het volume in. Daarnaast overtuigt de Boomster echter met een mooi gebalanceerd geluid. Alles klinkt heel natuurlijk en er gaan geen details verloren. Wat ons betreft is Teufel met de Boomster de comeback van de gettoblaster geslaagd.

Pluspunten

  • Klinkt goed en kan best hard
  • Lange accuduur
  • Spatwaterdicht
  • Radio

Minpunten

  • Knoppen geven geen haptische feedback.