Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

SwitchBot S10 review: de alleskunner onder de robotstofzuigers

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties
SwitchBot S10, robotstofzuiger

De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én zichzelf reinigt. Dit apparaat biedt een indrukwekkende reeks functies en voldoet grotendeels aan de hoge verwachtingen.

Lees verder na de advertentie

Basis- en waterstation

De SwitchBot S10 valt op met zijn strakke, witte design dat in geen enkel interieur misstaat. De uitgebreide verpakking bevat niet alleen de robotstofzuiger, maar ook een basisstation, waterstation en diverse accessoires. Deze omvatten een extra zijborstel, stofzuigerzakken, een schoonmaakborstel, waterlekdetector, reinigingsoplossing en montagebenodigdheden. Het installeren van het basisstation is eenvoudig, maar voor het waterstation is iets meer aandacht vereist. Voor de dweilfunctie heb je namelijk twee opties: volledig automatisch door aansluiting op de waterleiding of semiautomatisch met handmatige waterverversing. Hoewel dit wellicht complex klinkt, wordt het installatieproces helder uitgelegd in de meegeleverde handleidingen en aanvullende instructievideo’s.

Installatie en app

Het instellen van de SwitchBot S10 is verrassend eenvoudig. De bijbehorende app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, leidt de gebruiker stap voor stap door het installatieproces. Binnen enkele minuten is de robotstofzuiger verbonden met het wifi-netwerk en klaar voor gebruik. De interface van de app is prettig in gebruik, en biedt een scala aan functies, waaronder het plannen van schoonmaaktijden, het selecteren van specifieke gebieden om te reinigen, en het aanpassen van de zuigkracht en dweilintensiteit.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Navigatie

De SwitchBot S10 gebruikt laser- en camerasensoren om een gedetailleerde plattegrond van je huis te maken. Deze technologie stelt de robot in staat efficiënt te navigeren en obstakels te vermijden. Hoewel de robotstofzuiger goed zijn weg vindt in kamers vol meubels, is het raadzaam om zoveel mogelijk spullen op te ruimen voor een grondigere reiniging. Kabels of kleine voorwerpen kunnen de stofzuiger belemmeren. Daarentegen gaat de Switchbot S10 moeiteloos over drempels (tot 2 cm) heen, zelfs als deze een beetje ongelijk zijn. Het is fascinerend om te zien hoe de robotstofzuiger zijn weg door je woning baant zonder ergens tegenaan te botsen, terwijl het via een vriendelijke stemassistent informeert over zijn huidige activiteit.

Reinigingsprestaties

Wat betreft de reinigingsprestaties, levert de SwitchBot S10 indrukwekkend werk. Met een krachtige zuigkracht van 6500 Pa verwijdert het effectief stof en vuil. Hoewel incidenteel kleine kruimels achterblijven, worden deze bij een tweede ronde grondig opgezogen. De robot past zijn zuigkracht intelligent aan verschillende vloertypen aan, met een merkbare verhoging op tapijt. De zijborstel zorgt voor een nauwkeurige reiniging rond obstakels zoals stoelpoten, maar zoals bij veel robotstofzuigers blijven de randen van kamers een uitdaging. Het reinigingspatroon kan soms onregelmatigheden vertonen, waardoor bepaalde gebieden worden overgeslagen of onnodig dubbel gereinigd. Via de bijbehorende app kun je echter precies volgen waar de robotstofzuiger is geweest en aangeven welke gebieden opnieuw gereinigd moeten worden.

Met een diameter van 36,5 cm en een hoogte van 11,5 cm is de robotstofzuiger groot, maar compact genoeg om onder de meeste meubels te manoeuvreren. En met een geluidsniveau van ongeveer 65 dB is de robotstofzuiger niet storend, zelfs wanneer je thuis aan het werk bent. Een woning van 60m2 stofzuigt de SwitchBot S10 in ongeveer 40 minuten.

Dweilen

De dweilfunctie is eveneens effectief. Het dweilsysteem maakt gebruik van een dweilrol die 300 keer per minuut heen en weer beweegt en je met verschillende intensiteiten kunt instellen. De vochtigheidsgraad is goed en het apparaat doet wat het moet doen. Een handige functie is de automatische tapijtdetectie. Zodra de SwitchBot S10 tapijt nadert, stopt hij met dweilen. Dit voorkomt ongewenste bevochtiging van tapijten en zorgt voor een naadloze overgang tussen verschillende vloeroppervlakken.

SwitchBot S10

Onderhoud

De SwitchBot S10 onderscheidt zich met zijn geavanceerde zelfreinigingssysteem, dat het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt. In het laadstation leegt de robot automatisch zijn inhoud in een ruime stofzuigerzak van 4 liter. Het dweilwater ververst de SwitchBot ook zelfstandig in het waterstation. Bovendien reinigt en droogt de robot zijn eigen dweilrol – een innovatie die hem onderscheidt van concurrerende modellen.

Deze functies minimaliseren het handmatige onderhoud tot slechts eenmaal per maand. Hoewel de robotstofzuiger zelf veel kan, zul je soms toch een handje moeten helpen. Bijvoorbeeld wanneer er te veel haren vast zitten in de borstel. De robotstofzuiger spreekt dit dan hardop uit of geeft via de app een melding dat er onderhoud nodig is.

Batterijduur

Met zijn zuigkracht en vele mogelijkheden is de SwitchBot in staat een gehele woning van 60m2 schoon te maken zonder tussentijdse oplaadbeurt. Mocht de batterij tijdens een schoonmaakbeurt toch leeg raken, dan keert de robot automatisch terug naar het laadstation, laadt zichzelf op en hervat vervolgens de schoonmaak precies waar hij was gebleven. 

Planten-oepsie

De SwitchBot beweegt zich als eigenzinnig wezentje door je huis, kruipend onder banken en tafels, dwarrelend in hoekjes, terwijl het af toe geluid maakt. Hierdoor voelt het bijna als een huisdier, vooral omdat je de robotstofzuiger soms ook wat aandacht moet geven, bijvoorbeeld vanwege het omgooien van een plantenpotje. De SwitchBot ziet hangplanten die de grond raken namelijk helaas niet goed.

Prijs-kwaliteitverhouding

De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 is niet de goedkoopste optie op de markt, maar gezien de prestaties biedt het zeker waar voor zijn geld. De adviesprijs ligt rond de 1099 euro, wat aan de hoge kant is, maar voor de vele functionaliteiten een waardevolle investering voor een apparaat van deze kwaliteit en veelzijdigheid.

Conclusie

Met zijn sterke zuigkracht, effectieve dweilfunctie, slimme navigatietechnologie en zelfreinigende functionaliteiten, is het een indrukwekkende alleskunner voor elk modern huishouden. Voor wie bereid is te investeren in een hoogwaardige robotstofzuiger en dweilrobot, is de SwitchBot S10 een aanrader die zijn beloften waarmaakt. De SwitchBot S10 is verkrijgbaar via SwitchBot of via Amazon.

SwitchBot S10

Pluspunten

  • Krachtige alleskunner die zowel stofzuigt als dweilt
  • Geavanceerd zelfreinigingssysteem

Minpunten

  • Mist de randen
  • Heeft moeite met kabels en kleine voorwerpen