Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak je bestaande slot slim met de SwitchBot Lock Pro

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
switchbot lock pro

Slimme deursloten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit moderne huishoudens. Een van de nieuwste opties op de markt is de SwitchBot Lock Pro. Dit slimme slot verandert je bestaande slot in een high-tech beveiligingssysteem zonder dat je het hele slot hoeft te vervangen. Maar hoe goed werkt het eigenlijk?

Lees verder na de advertentie

Installatie

De installatie van de SwitchBot Lock Pro is vrij eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap of technische kennis. Je monteert het apparaat simpelweg over je bestaande cilinderslot aan de binnenkant van de deur. Dit betekent dat je geen afscheid hoeft te nemen van je oude slot. De Lock Pro werkt namelijk door over de sleutel heen te schuiven die al in het slot zit.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Afhankelijk van het type cilinderslot dat je hebt, zijn er verschillende montagebeugels beschikbaar. Sommige moeten worden vastgeschroefd, terwijl andere eenvoudig kunnen worden vastgeplakt. Zorg voor een stevige montage, want het slimme slot is al met al behoorlijk zwaar.

Als je aan de binnenkant een draaiknop hebt in plaats van een sleutel, dan heeft het wel wat meer voeten in de aarde. Dan haal je de knop eraf en vervang je die door een van de meegeleverde zeshoekige knoppen. Schuif de Lock Pro eroverheen en schroef hem vast met het inbussleuteltje. Daarna kun je het slot gebruiken met de grote draaiknop op de Lock Pro.

Gebruiksgemak

Eenmaal geïnstalleerd, biedt de SwitchBot Lock Pro talloze mogelijkheden om je leven gemakkelijker te maken. Via de SwitchBot-app op je iPhone kun je het slot openen en sluiten. Dit kan zowel via bluetooth als via de cloud, mits je ook de SwitchBot Hub hebt geïnstalleerd. De Lock Pro kan ook automatisch vergrendelen na een bepaalde tijd, wat ideaal is voor degenen die vaak vergeten de deur op slot te doen.

Werkt samen met HomeKit

Switchbot Lock Pro HomeKit

Een van de grote voordelen van de SwitchBot Lock Pro is de mogelijkheid om het samen te laten werken met andere smarthome-apparaten. De bijbehorende SwitchBot Hub Mini ondersteunt Matter, waardoor je het slot kunt koppelen aan populaire smarthome-platformen zoals Google Home en natuurlijk Apple HomeKit.

Je kunt de Lock Pro niet alleen met de app op je iPhone bedienen, maar ook met de afzonderlijk verkrijgbare SwitchBot Keypad of Keypad Touch. Deze kun je naast je voordeur monteren (binnen vijf meter van het slot) door ze vast te schroeven of te plakken. Bij vertrek druk je op de vergrendelknop. Bij terugkomst open je het slot met je vingerafdruk (bij de Touch-versie) of met een code. Je kunt tot 100 vingerafdrukken en codes opslaan voor het hele gezin.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een deurslot is natuurlijk van groot belang. De SwitchBot Lock Pro heeft hier goed over nagedacht. Het apparaat waarschuwt je wanneer de batterijen bijna leeg (minder dan 20 procent) zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht het onverhoopt toch misgaan, dan is er een noodontgrendelingsoptie beschikbaar in de app. Houd er wel rekening mee dat je altijd een fysieke sleutel bij de hand moet hebben voor het geval dat.

Conclusie

De SwitchBot Lock Pro biedt een handige en betrouwbare oplossing voor wie zijn deur op een slimme manier wil beveiligen. Met eenvoudige installatie, uitgebreide smarthome-integratie en gebruiksvriendelijke bediening, is dit slot een waardevolle toevoeging aan elk modern huis. Of je nu de deur wilt openen met je telefoon, vingerafdruk of een code, de SwitchBot Lock Pro heeft het allemaal. Hij is overigens ook beschikbaar bij Amazon.

Pluspunten

  • Ondersteuning voor HomeKit
  • Betrouwbare werking

Minpunten

  • Gewicht
  • Extra accessoires nodig om er alles uit te halen